0

И зпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг се извини на семействата, чиито деца са били наранени от социалните медии. Това стана по време на ожесточено изслушване в Сената на САЩ.

Зукърбърг, който управлява Instagram и Facebook, се обърна към тях и каза, че "никой не трябва да преминава през" това, което те са преживели. Той и шефовете на TikTok, Snap, X и Discord бяха разпитвани почти четири часа от сенатори от двете партии. Законодателите искаха да знаят какво правят, за да защитят децата онлайн.

Зукърбърг и главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Зи Чу доброволно се съгласиха да свидетелстват, докато представителите на други мрежи бяха извикани с призовки.

Зад петимата представители на технологичните гиганти стояха семейства на деца, които са се самонаранили или самоубили под въздействие на социалните мрежи. Те посрещнаха босовете с дюдюкания и освирквания.

Зукърбърг беше поканен да се извини на семействата, седящи зад него. Той се изправи, обърна се към публиката и каза: „Съжалявам за всичко, което сте преживели, ужасно е.“