0

Е дна от най-големите звезди на „Междузвездни войни“, изиграл ролята на малкия Анакин Скайуокър, се появи за пръв път от година насам. Джейк Лойд бе няколко месеца в психиатрична клиника, лекувайки шизофрения, като от постъпването му никой не го бе виждал публично.

Звезда от "Междузвездни войни" в психиатрично заведение от 10 месеца (СНИМКА)

Пенсионираният актьор бе сниман да се разхожда из Лос Анджелис, където посети местна фитнес зала, пушейки след нея вейп и пиейки протеинов шейк, пише TMZ.

Това е първото публично излизане на детската холивудска звезда, като през март 2024 г. майка му Лиза Лойд разкри, че синът й е в края на своето лечение в психиатрично заведение.

Актьорът бе диагностициран с шизофрения още през 2008 г., когато се наложи да влезе в болница за 18 месеца.

Джейк, който изгрява на големия екран с „Междузвездни войни: Епизод I – Скритата заплаха“ през 1999 г., бе хоспирализиран през 2023 г., след като получи психиатричен срив на магистрала в САЩ, спирайки автомобила си по средата на пътя.

Майка му имаше обнадеждаваща информация за Джейк тази пролет, когато каза, че той „се справя много по-добре“ с лечението, отбелязвайки, че синът й се държи все повече като стария Джейк.

Тя добави, че „той общува по-добре с хората и става все по-социален, което е наистина хубаво."

Лиза обаче посочи тогава, че на Джейк му остават няколко месеца от лечението, което очевидно е приключило наскоро предвид последното му излизане.