0

З вездата от "Междузвездни войни" Джейк Лойд е в психиатрично заведение от 10 месеца, разкри майка му.

Лиза Лойд сподели, че Джейк, който играе Анакин Скайуокър в „Епизод I — Призрачната заплаха“ от 1999 г., е започнал стационарна програма, след като е претърпял психотичен срив през март 2023 г., доакто се возели по магистрала.

ПОСМЪРТНО: Принцеса Лея получи звезда на Алеята на славата

„Той каза, че иска да изключи колата. Изключи колата в средата на трите платна, а ние бяхме в средната лента“, спомня си тя пред Scripps News в понеделник. „Имаше много викове и крясъци“, добави тя.

Лиза заяви, че инцидентът е причинил задръстване, което е накарало други шофьори да се обадят на 911.

„Полицията дойде и зададоха на Джейк няколко въпроса“, спомня си тя.

Джейк Лойд (Анакин Скайуокър) и майка му Лиза на премиерата на "Междузвездни войни: Епизод 1"

 Джейк Лойд (Анакин Скайуокър) и майка му Лиза на премиерата на "Междузвездни войни: Епизод 1"
Getty Images

Джейк, който беше диагностициран с шизофрения през 2008 г., бил приет в болница по-късно същия ден. Няколко месеца по-късно той влезнал в рехабилитационния център за 18-месечен престой.

„Справя се много по-добре, отколкото очаквах“, сподели майка му. „Той се свързва по-добре с хората и става малко по-социален, което е наистина хубаво“, уточни тя.

Майката забелязала Джейк да „има проблеми“, когато е бил в гимназията. Състоянието му се влошило едва след като отишал в колеж.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Люк Скайуокър излиза в пенсия

„Той не ни каза, че чува гласове по онова време“, спомня си тя. „Когато най-накрая му казаха, че е шизофреник, това тотално го хвърли в още по-лоша депресия. Беше наистина трудно”, спомня си майма му.

Джейк, който навърши 35 години на 5 март, рядко приемал лекарствата си, защото не вярвал, че има нещо нередно с него, посочи майка му.

Но сега, след като бил приет в лечебното заведение, започнал да си пие лекарствата редовни и вече започнал да се държи като „стария Джейк. Дори гледал новите сериали от поредицата за "Междузвездни войни". 

„Той обича всички нови неща от „Междузвездни войни“, споделя майка му. 

Лиза увери феновете, че синът й е „на много по-добро място“, добавяйки: „Всички обичаме Джейк и искаме да сме около него. Просто искам той да бъде щастлив”.