0

П леймейтките Златка Райкова и Златка Димитрова кръстиха децата си на техните бащи. Те са едни от многото звезди в България, които решиха да наричат наследниците по начина, по който наричат татковците им. Русата Златка дори го направи и с двете си деца.

Младши

Златка Райкова, която роди втората си рожба преди дни, отново кръсти бебчето си на таткото – Карен, с когото се сгодиха преди повече от година. За него това е първородно детенце.

САМО ЗА ТУЗАРИ: Златка роди във ВИП апартамент

Първият син на плеймейтката е от бившия й мъж Благой Георгиев, който носи неговото име Благой Георгиев–младши. Така Райкова вече си има и Карен Хачатрян–младши. Щастливата майка обяви новината за второто си момченце и неговото име в социалните мрежи, като публикува снимка, направена секунди след появяването на малкото човече. „Минутата, в която те взех в ръцете ми. Добре дошъл в живота ми, Каренчо мой. Никога не съм вярвала, че ще те имам. Завинаги заедно, ангелче мое“, написа самата блондинка в инстаграм профила си. Преди да роди, Злати обяви, че нейната половинка няма да присъства на раждането, а нейният избор е секцио. Двукратната олимпийска шампионка в спортната стрелба и единствен българин с пет олимпийски медала Мария Гроздева също зарадва половинката си Валери Григоров, като кръсти сина им на него.

Футбол

Попфолк изпълнителката Алисия също кръсти сина си на баща му – Валери Божинов. Малкият Валерко освен че носи името на баща си, явно е взел и неговия талант.15-годишното момче върви смело по стъпките на баща си в професионален план и вече тренира с мъжкия отбор на „Добруджа“.  Другото дете на футболиста Валери Божинов – Никол, което е от моделката Николета Лозанова, носи името на майка си. Макар и не с цялото име, момиченцето е наследница на майка си и празнуват заедно имен ден на Никулден.

Футболната звезда Георги Пеев има син - Георги-младши от половинката му Цвети, който е на три годинки и половина. Първата му съпруга Боряна, с която той беше заедно 17 г., пък го дари с дъщери.

Трио

Певицата Джена кръсти сина си на съпруга си Атанас Стоев, който пък носи имената на баща си – създателя на оркестър „Канарите“. Подразбира се, че с трима именници Атанасовден е голям празник за цялата фамилия. Щастливото семейство се радва и на малкото им момиченце, което носи името Цветея, като не става ясно за избора на името й.

Колежката й – Емилия, която роди третата си рожба от съпруга си Жорж Башур, го удостои с честта да носи неговото име. Момиченцето, което се роди миналата година, се казва Жоржина. Това обяви самата изпълнителка в социалните мрежи. Емилия има син и дъщеря от миналия си брак.

За Жорж Башур Жоржина също е трето дете. Той има още една дъщеря – София. За огромно съжаление през 2018 първородният син на Башур – Феди, почина при трагична катастрофа. Първородният син на актьора Деян Донков и Анастасия Ингилизова носи името на баща си. Когато любовта им се събужда един към друг, Анастасия е на 17 г., а той на 30. Не говорят за брак, но тя се зарича, че ако имат дете момче, ще го кръсти Деян, както и се случва.

На бабите и дядовците

Попфолк певицата Палома, която роди първото си детенце миналата година, го кръсти на майка си.

Щастливият татко е Георги Конов, който живее през повечето време в Дубай. Самата брюнетка сподели в социалните мрежи, че момиченцето носи името Доника-Мария. Първото е в чест на бабата, а второто на Богородница. Мария, както обяснява самата Палома, е за да пази детенцето. „Аз самата съм Палома Мария”, заяви тя. Хубавицата дори се сдоби със статуетка и признание за звездна майка на 2022 година. Джино Бианкала и неговата половинка Кристина избраха името Данаила на първото си детенце. Момиченцето е наследница на дядо си по майчина линия.

На колеги

Борис Дали кръсти сина си на колегата и близкия си приятел – Константин. Освен че момченцето носи неговото име, е и негов кръщелник. Изпълнителят ориса детенцето и се превърна в част от семейството на Борис, като стана кръстник на сина му.