0

Б ританският актьор и комик Ръсел Бранд е обвинен в сексуално посегателство от статистка в САЩ, предадоха осведомителните агенции. Жената, посочена със стандартното име Джейн Доу в документите, внесени в съд в щата Ню Йорк, твърди, че той я е нападнал през юли 2010 г. на снимачната площадка на филма "Артър". Анонимната жена иска от Ръсел Бранд обезщетение, чиято стойност не се съобщава. Той настоява, че връзките му "винаги са били по взаимно съгласие".

СТЪЖНИ МУ СЕ! Бившият на поп звездата Кейти Пери обвинен в изнасилване (ВИДЕО)

В писмена клетвена декларация анонимната дама твърди, че актьорът "изглеждал в нетрезво състояние, миришел на алкохол и носил бутилка водка на снимачната площадка" на филма, преди да я нападне на 7 юли 2010 г. Той се появил в този вид, разсъблякъл се и пред целия актьорски състав и снимачния екип се държал неприлично с нея, твърди ищцата. Жената казва още, че по-късно същия ден Бранд я проследил до тоалетната и я нападнал, докато "служител от снимачния екип охранявал вратата отвън".

Според съдебните документи анонимната ищца "продължава да се бори с получената травма", като нейните адвокати са подали молба за скриване на самоличността ѝ, за да ограничат до минимум вредите, които вече е понесла. Адвокатите ѝ разкриват също, че клиентката им все още работи като актриса и "се страхува от отмъщение от настоящи и бъдещи работодатели". В исковата молба, подадена от нюйоркския адвокат Джордан Мърсън, се твърди също, че в ограничителна заповед срещу Бранд клиентката му "вече се е оказала обект на репресии заради опита си да отхвърли намеци на Бранд". Тя настоява, че не е била допусната да се върне на втория и третия ден от снимките.

Холивудското филмово студио "Warner Bros." и други продуцентски компании, свързани с продукцията, също са посочени като ответници, става ясно още в съдебната документация, цитирана от ДПА.

В момента британската полиция проверява редица твърдения за сексуални посегателства след медийните съобщения, според които няколко жени обвиняват актьора и комик Ръсел Бранд в поредица от сексуални престъпления.

* Източник: БТА