0

Ч акаме през есента Мария Бакалова да се завърне и снима у нас голям холивудски филм. Тя ще е в главната роля на драма за бандити, а действието се развива из Ню Йорк в наши дни. В София има подходящи условия за снимките точно на такава нюйоркска история.

В главната мъжка роля е Алекс Петифайър („Аз съм номер четири“, „Дилъри на време“, „Професия стриптийзьор“). Той играе вкаран в затвора гангстер, част от прочутата с жестокостта си банда „Брандът“. Но жена му (Бакалова) очаква дете и е решена да го накара да загърби престъпния свят. Историята е по действителен случай и е описана в сп. „Нюйоркър“, като журналистическият материал служи за основа на сценария. Участват още Том Хопър („Игра на тронове“, „Черни платна“, „Викингите“, „Мерлин“) и Франк Грило („Сивия“, „Чистката: Анархия“, „Бойна кръв“).

Това ще е първият голям холивудски филм, който снима у нас Бакалова. Тя се прочу с ролята на дъщерята на Борат Сагдиев от сатирата „Борат 2“, заради което бе и основен фаворит за „Оскар“. Но оттогава доказа, че я бива не само в комедийни роли, а превъплъщенията й стигат и до дълбоки драми. Като я гледа човек колко е естествена на екрана, ще си помисли, че актьорството е най-лесната професия. Толкова добре се справя с всичко.

Наскоро Мария Бакалова пак засне комедия, този път любовна и с италиански привкус – действието на „Меденият месец“ се развива в Рим и Венеция. Влюбени са на сватбено пътешествие, но най-добрият приятел на младоженеца пристига и тотално обърква всичко. Този филм е знаменателен и с това, че е първият продуцентски проект на момичето от Бургас.

В реалния живот Бакалова преди време призна пред „Телеграф“: „На този етап нямам никакво време дори за приятелите, което пък от друга страна ме радва, защото винаги съм си пожелавала много работа, а и от любовта май доста боли“. Разсъждава и на тема какъв мъж тя може да забележи. Казва: „За да ми е интересен някой, то той трябва да е амбициозен. Да рискува, да е решителен, дори изборите да са трудни. Да може да започва отначало и да слага край на старото. Да не се страхува от крайностите, да е работохолик като мен, да има големи мечти и глобални цели. Да ме разсмива много, да е малко луд, да ми говори за звездите и Космоса, да се вълнува от невидимото и да ме обича. Честно казано то не пита, ти си го усещаш. От първия поглед. Или е моят мъж или не. Любовта не идва с времето, аз вярвам, че или веднага обикваш, или никога. Онова, дето се развивало впоследствие, е навик“.

Актрисата твърди, че се е влюбвала истински само веднъж, когато е била 23 години. Но явно тогава освен сладкото усещане, е изпитала и разочарование. Пред „Телеграф“ тя споделя опита си с цитат от класиката: „Както казва една моя героиня, мадам Дьо Турвел от нашето представление „Опасни връзки“ - „Получих сърдечен пристъп. Сърцето започна да тупти толкова силно, че счупи ребрата ми, разкъса гръдта, искаше да изхвръкне и да се хвърли в ръцете на онова отвратително създания Валмон“.
Мария си спомня и първата целувка - „детска, но и като скъп спомен от изминалото време“. Била е след края на училището в 7-и клас. Целунало я е момче на корабче във Венеция. Там през лятото била на екскурзия с родителите си и получила целувката от момчето.

Тези дни Мария Бакалова много изненада с един пост в социалните мрежи. Пусна си снимка с брадясал мъж с шапка и тъмни очила. Веднага заваляха всякакви предположения, дори я сгодиха. Всъщност поне засега отношенията между двамата са само делови и явно има всички шансове Мария вече да бъде официално представяна от агента на Бритни Спиърс, който в последните 13 години стои зад целия световен шум около американката. Става въпрос за Кейд Хъдзън. Под общата им снимка Бакалова написа многозначително: „За настоящето, за бъдещето и за миналото“. С това обърка много от почитателите си, но явно вече усвоява маниера на холивудските звезди да създава около себе си атмосфера на тайнственост.

Мария казва, че за нея най-щастливият месец в годината е юни. Нормално, родена е през този месец и това я изпълва с щастие. Тя обича и зодията си Близнаци. А ден преди рождения си ден от руса стана червенокоса. Както се казваше в един сериал: „за блондинките са свалките, за брюнетките е мисленето или поне правенето, че мислят, но за червенокосите са големите бакшиши“. В случая може да се тълкува като хонорари и слава.

Във филм, който ще бъде пуснат скоро по стрийминг платформите - „Тела, тела, тела“ - Мария пък е кестенява с руси кичури. Очаква се това да е хитът сред хорър филмите това лято. Любопитно ще е каква роля е направила българската актриса. Знае се, че става въпрос за някакво грандиозно парти на богаташи, което в един момент се превръща в кошмар.

Иначе Мария е световна модна икона и това е неоспорим факт. Достатъчно е да бъдат погледнати профилите й в социалните мрежи, където постоянно е с дрехи и аксесоари на всепризнати луксозни марки. А когато е на официални събития, фотографите се надпреварват да я снимат с поредния фантастичен тоалет на някой топдизайнер.

Избира между музика и театър

За ученическите си години Мария Бакалова говори с любов и носталгия.

Като дете е посещавала курсове по пеене, солфеж и флейта. Може да свири на пиано, ходила е на модерен балет и народни танци. Колебаела се в един момент накъде да поеме – по пътя на музиканта, на танците или на актьорската игра. Накрая надделява последното и отива в НАТФИЗ, където завършва и започва да снима множество филми, но и да играе в театъра. Гради си план и според него, след като понатрупа още малко житейски опит и истории, ще започне активно да се занимава и с писане.