0

Б ългарски полицай пази холивудската звезда Джони Деп в съда, докато тече делото му за клевета срещу Амбър Хърт. „Актьорът се държи суперчовешки. До момента два пъти съм бил на процеса. Единия ден бях вътре в съдебната зала, другия ден го ескортирах до сградата, паркинга, до лимузината, докато е на обяд или пуши отвън“, сподели пред „Телеграф“ шериф Кирил Васев от департамента в щата Вирджиния. 

Делото на Деп срещу Хърт е най-голямата светска сензация в САЩ в момента. Заседанията се излъчват и пряко в Ютуб. На две от видеата се вижда и шерифът ни, който е родом от Кюстендил, но от години живее и работи в Америка и е американски гражданин. Той беше и полицаят, избран сред 500 свои колеги да охранява инагурацията на президента Джо Байдън във Вашингтон. 

Феновете 

Шериф Васев работи в екип с няколко полицаи, които са на ротационен принцип и охраняват Деп в съда. Холивудската звезда има и двама частни гардове, които също са неотлъчно до него.

СМЯХ В ЗАЛАТА 2.0: Адвокат на Хърд разпитва за пениса на Деп (ВИДЕО)

„Ние го охраняваме, докато слиза от лимузината, по коридорите го ескортираме, докато обядва или отива да изпуши цигара в почивката“, допълни шериф Васев.

Всяка нощ още в 3 ч. пред съдебната палата във Вирджиния започват да се събират фенове с плакати. Според вътрешните правила в залата, където се гледа процесът, могат да влязат около 100 от тях. Предварително им се слагат лентички на ръкавите, за да се знае, че са почитатели. 

Селфита 

„На нас като служители ни е забранено да си правим селфита с хората, които охраняваме, както и да водим разговори с тях. Както се казва, отговаряме само ако ни попита нещо. Тези правила важат и на процеса на Джони Деп. Той обаче се държи наистина страхотно“, допълни българският шериф. 

Всички щатски полицаи са въоръжени и в съдебната зала, в случай че някой реши да буйства. 

По закон в САЩ шерифите имат задължение да пазят и затворите, както и отговарят за реда и сигурността в съдебни палати и административни сгради в областта.

Понякога предоставят ескорт на съдии, прокурори, адвокати, които се занимават с тежки случаи или имат заплахи, транспортират и затворници. 

Хърд удари на камък: Мъск и Франко отказват да заклеймят Джони Деп като насилник (СНИМКИ)