0

П очина един от основателите и организаторите на легендарния музикален фестивал Удсток – Майкъл Ланг, съобщи The Sun. Той е издъхнал на 77-годишна възраст в онкологичния център „Слоун“ в Ню Йорк. По думите на представител на семейството, причина за смъртта е рядка форма на нехочкинов лимфом.

Почина един от основателите и организаторите на легендарния музикален фестивал Удсток – Майкъл Ланг, съобщи The Sun. Той е издъхнал на 77-годишна възраст в онкологичния център „Слоун“ в Ню Йорк. По думите на представител на семейството, причина за смъртта е рядка форма на нехочкинов лимфом.

Майкъл Ланг е роден на 11 декември 1944 г. в Бруклин. Заема се с организацията на концерти в края на 60-те години на миналия век. Първото му голямо събитие е фестивал в Маями през 1968-а, в който участие взимат Джими Хендрикс и Франк Запа. През 1969-а Ланг съвместно с промоутърите Джон Робъртс, Джоел Розенман и Арти Корнфелд провежда 4-дневен фестивал в Удсток, щата Ню Йорк, който се превръща в едно от най-значимите събития в културния живот на САЩ в онази епоха.

Известно е, че Ланг искаше да проведе юбилейно 50-о издание на фестивала през 2019 г., но заради липсата на финансова подкрепа събитието беше отменено.