0

О снователят и главен изпълнителен директор на WWE Винс Макмеън „доброволно се оттегли“ от ролите си на фона на „разследване на предполагаеми нарушения“ от него и Джон Лауринатис, ръководител на отдела за връзки с талантите, пише The Hollywood Reporter.

„Макмеън ще запази своята роля и отговорности, свързани с творческото съдържание на WWE през този период и остава ангажиран да си сътрудничи с разследващите“, казаха от компанията.

Бордът на компанията назначи дъщерята на Макмеън Стефани за временен главен изпълнителен директор и временен председател, казаха още от WWE.

Уолстрийт джърнъл съобщи за многомилионни плащания с тайни пари на жена, за която се твърди, че е имала сексуална връзки с Макмеън.

Обвиненията бяха повдигнати, след като бордът на компанията се свърза от човек, който познава служител, който е напуснал компанията по-рано тази година и е получил плащане от 3 милиона долара.

Впоследствие от доклад стана ясно, че има и други плащания и правни споразумения с други жени. 

„Аз обещах пълното си съдействие на разследването и ще направя всичко възможно, за да го подкрепя. Също така обещах да приема констатациите и резултатите от разследването, каквито и да са те“, каза Винс Макмеън.

„WWE и неговият борд на директорите приемат всички твърдения много сериозно“, казаха от компанията.

„Директорите на борда наеха независим юрисконсулт, които да им помогнат при независимия преглед. В допълнение, специалният комитет и WWE ще работят с независима трета страна, за да извършат цялостен преглед на програмата за съответствие на компанията, функцията за човешки ресурси и цялостната култура", добавят от фирмата. 

Компанията заяви, че тя и бордът „няма да коментират допълнително, докато разследването не приключи“.

Макмеън и семейството му контролират WWE чрез собствеността си върху акции от клас B, въпреки че компанията се търгува публично.

Макмеън е женен за Линда Макмеън, бивш главен изпълнителен директор на компанията и администратор на администрацията за малкия бизнес, когато президентът Тръмп беше на поста.

Дъщеря му Стефани доскоро беше главен бранд директор на компанията, като съпругът й, бившият кечист Пол "HHH" Левеск, също беше изпълнителен директор във фирмата.

„Обичам тази компания и се ангажирам да работя с независимите директори за укрепване на нашата култура и нашата компания; за мен е изключително важно да имаме безопасно работно място“, каза Стефани Макмеън.

Винс и Линда Макмеън основаха компанията, която стана WWE през 1980 г. и я ръководят оттогава.