0

Б ившата съпруга на Джони Деп - Амбър Хърд през сълзи разказа шокиращи неща живота си с холивудския ас по време на делото срещу нея за клевета, което звездата от Карибски пирати заведе. 

Хърд раказа в четвъртък, че бившият ѝ съпруг я е малтретирал сексуално с бутилка алкохол в момент на алкохолна ярост, предаде БГНЕС, позовавайки се на "Гардиън".

Предполагаемият инцидент от март 2015 г. в Австралия е в центъра на четириседмичния процес, като подробностите за това как Деп е останал без върха на средния си пръст са остро оспорвани от противоположните страни. Деп свидетелства, че Хърд е хвърлила бутилка по него.

Хърд свидетелства, че нараняването - на което тя твърди, че не е била свидетел, тъй като ѝ е било дадено сънотворно - е станало, след като Деп я е нападнал сексуално след кавга, в която я е обвинил, че е спала с колегите си Били Боб Торнтън и Еди Редмейн - обвинения, които тя отрича.

"В някакъв момент той е върху мен и крещи – мразя те, ти ми съсипа шибания живот", свидетелства Хърд. "Аз съм на плота, той ме държи за врата и е отгоре ми. Гърбът ми беше върху плота. Помислих си, че ме удря. Усетих натиск върху срамната ми кост и усетих как ръката му се движи. Изглеждаше така, сякаш ме удряше. Просто усещах този натиск", каза Хърд. "Спомням си, че се огледах в стаята, гледах всички счупени бутилки, счупено стъкло и си спомням, че не исках да помръдна, защото не знаех дали е счупено, не знаех дали бутилката, която той държеше в мен, е счупена."

Хърд описва и последици от нощта, като намира разкъсана нощницата си в цвят бордо, използвана за увиване на сурова пържола, и вулгарни послания, изписани с кръв и боя из къщата. По думите ѝ извън къщата Деп се е опитвал да напише унизителни послания, като е уринирал на стена.

Хърд свидетелства, че когато Деп се е върнал в Лос Анджелис, е трябвало да се откаже от кокаина, за да може да си направи операция на ръката. "Мислех, че може да умре или да се самоубие. Определено изглеждаше като траектория, по която се движеше."

По-късно Хърд опровергава показанията на охранителя на Деп, Травис Макгивърн, който каза, че по време на кавга в Лос Анджелис Хърд е хвърлила по Деп кутия с Red Bull. Хърд твърди, че именно Деп е хвърлил кутията и е "замахнал" към сестра ѝ. След това тя каза, че е ударила Деп.

Но Хърд каза още, че по време на друга кавга през декември 2015 г. Деп я е ударил по главата - обвинение, което Деп отрича. Тя свидетелства, че по време на тази конфронтация е почувствала, че може да умре.

По-рано тя заяви пред съдебните заседатели, че Деп е бил заобиколен от охранители и асистенти, които са му позволили да избегне последствията от проблемите си с наркотиците и алкохола. На съда бяха показани снимки на Деп в безсъзнание, които Хърд заяви, че е започнала да прави през 2013 г., защото той губел съзнание и по-късно отричал случилото се.

"Той нямаше да си спомни или щеше да отрече. Нямаше кой да ме подкрепи - само неговите служители срещу моята дума", каза Хърд.

По-късно актрисата даде показания за пътуване до Лондон през 2013 г., където тя и Деп снимали филми, когато Деп изчезнал и се върнал у дома толкова опиянен, че бил внесен в наетия от тях дом "като бебе" от охранител.

На съда беше съобщено, че на годежа на двойката Деп и бащата на Хърд са свършили наркотиците и баща ѝ е напуснал партито заедно с охраната на Деп, за да вземе още. Хърд и преди е давала показания за хероиновата зависимост на баща си.

Тя свидетелства, че е настоявала за предбрачен договор. "Исках да премахна всяко съмнение в неговото съзнание и в съзнанието на други хора. Затова повдигнах въпроса пред него и пред моя терапевт", каза тя. Но Деп, според думите ѝ, е изключил това. "Той ме обвини, че искам да си създам гаранции при евентуален развод", каза Хърд и добави, че по думите му "единственият изход от това е смъртта".

Хърд каза, че Деп се ядосвал, ако в сценария на някой от филмите ѝ имало сексуални сцени. Тя каза: "Всеки път, когато получавах сценарий, той се интересуваше как ще съм облечена и дали имам сексуална сцена“.

По думите ѝ тя удовлетворявала ревността му, като отказвала по-сексуално провокативни роли или отправяла молби към гардеробиерите да ѝ позволят да се облича по-консервативно.

По думите ѝ Деп не понасял работата ѝ с Джеймс Франко във филма "Дневниците на Аддерал" и я ритнал в гърба по време на полет от Бостън до Лос Анджелис.

"Нарече ме курва" заради сцените, каза Хърд, като добави, че побеснял, че е харесала заснемането на сцените.

След „Мет Гала“ в Ню Йорк, свидетелства Хърд, Деп е хвърлил бутилка по нея. Тя разказва пред съда: "Той ме бутна на дивана и в един момент просто ме удари в лицето. Подозирах, че имам счупен нос. Спомням си, че беше подут и червен."

Хърд свидетелства, че след полета Лос Анджелис-Бостън в помощ на Деп е бил привлечен екип от лекари за детоксикация. Лекарите избрали да държат Деп на болкоуспокояващи, за да може той да довърши снимките, каза тя. Но Деп, казва Хърд, е приемал "около два пъти" повече болкоуспокояващи, отколкото е казал на лекарите си, че приема. Деп, казва Хърд, "заспивал" по средата на изречението.

В крайна сметка, казва Хърд, Деп се съгласява на програма за детоксикация под грижите на екип в дома му на Бахамите. Но процесът не е протекъл гладко.

"Той ме удари по лицето, но го правеше, докато плачеше", каза Хърд. "Не трябваше да бъда там. Не знам как да детоксикирам някого. Не знам защо лекарите и медицинските сестри искаха да съм там. Беше ад."

Съдът не работи в петък и през цялата следваща седмица, което оставя на съдебните заседатели 10 дни да обмислят показанията на Хърд, преди адвокатът на Деп да може да проведе кръстосан разпит.

ТАЙНИ ИЗПОД ЧАРШАФИТЕ: Сагата Деп vs Хърд се заплита, наркотици и секс излязоха наяве