0

Б ившата съпруга на Джони Деп Амбър Хърд почти се разплака в съда по време на делото срещу нея за клевета, което звездата от Карибски пирати заведе за клевета. 

Това се случи докато д-р Доун Хюз, съдебен психолог и експерт по домашно насилие от Ню Йорк, даде показания, за да разкрие какво й е казала Хърд за действията на Деп във връзка със „сексуално насилие“. 

Хюз каза на съда, че актьорът бил „пият или напушен, хвърлил е Хърд на леглото, разкъсал й е нощницата и се е опитал да прави секс с нея“. 

Компасът на Джак Спароу щял да го отведе при $22,5 млн.

Психоложката разказа и, че Деп е карал Хърд да му прави френска любов, когато бил гневен.

„Това не са били романтични моменти, това са били насилнически моменти“, добави тя.

Експертът по домашно насилие разкри, че в друг случай Деп е „извършил кухинен обиск“ на вече бившата си съпруга, добавяйки, че „търсил наркотици“. 

Хюз каза пред съда, че сега 58-годишният актьор смята, че е „приемливо да разкъса нощницата й и да пъхне пръсти във вагината й, търсейки кокаин“.

Психоложката описа „подхранвани от алкохола“ инциденти, в които актьора хвърлял Хърд на леглото, за да правят секс. „Ако, обаче, той не е могъл да го прави е обвинявал нея“, каза Хюз.

Гъби и екстази

По-късно на свидетелската скамейка седна медицинската сестра на Хърд, която призна, че актрисата е използвала гъби и екстази с „високопоставен познат“. Ерин Фалати обсъди поведението на Хърд в предварително записано показание, пуснато по време на свидетелските показания. 

Адвокатите на Деп обърнаха внимание на бележките на Фалати от времето, когато тя работила с Хърд, по-специално запис от 11 май 2016 г., малко повече от две седмици след като Хърд и Деп имали голяма кавга, която в крайна сметка доведе до раздялата им.

Български полицай пази Джони Деп в съда

Фалати пише в бележките, че е посетила апартамента на Хърд в центъра на Лос Анджелис на тази дата, за да достави лекарства за предстоящо пътуване до Ню Йорк.

По време на посещението си Хърд е говорила с медицинската сестра за скорошно пътуване до фестивала Coachella, което тя оставила за сутринта след спора. 

Според бележките на Фалати, Хърд признава, че е „поглъщала едновременно гъби и екстази, като същевременно е консумирала алкохол“, както и че е „повръщала“ и е била „най-малко 24 часа в безсъзнание“ в резултат на употребата на наркотици и алкохол. 

Медицинската сестра твърди, че е казала на актрисата, че „употребата на незаконни наркотици няма да бъде толерирана от медицинския персонал“, но  Хърд се засмяла и докладвала, че използвала незаконни вещества преди два в къщата с „високопоставен познат“. 

Не е ясно кой е бил познатият, въпреки че Фалати отбеляза, че Хърд „казала, че съпругът й не е знаел за този мъж, както и за нейната употреба на незаконни наркотици“.

РАЗКРИТИЕ: Джони Деп и Амбър Хърд „взаимно се малтретирали“

Фалати беше сред последните свидетели, призовани от екипа на Деп в процеса. Медицинската сестра свидетелства, че за първи път се е срещнала с Хърд през август 2014 г., а в бележките си тя описва, че Хърд съобщила за „злоупотреба с вещества, включително пристрастяване към кокаин и алкохол“.

По това време обаче Хърд каза, че била чиста от „няколко години“.

Фалати също пише, че Хърд е признал за „история на тревожност, хранително разстройство, разстройство с дефицит на вниманието, биполярно разстройство, проблеми със зависимостта и от време на време безсъние“.

Бележките описват, че Хърд има чувства за „несигурност и ревност“, когато е далеч от Деп, въпреки че Фалати каза, че това не била постоянна тема през времето, когато е познавала Хърд.

Прекратяване на делото

Междувременно съдията отхвърли искането на Амбър Хърд за прекратяване на делото за 50 млн. долара, което Джони Деп заведе срещу бившата си жена за клевета. Тя от своя страна заведе обратен иск за 100 милиона долара. 

Съдия Пени Азкарате каза пред съда, че екипът на Деп е представил достатъчно доказателства, за да продължи процеса.

След като съдия Азкарате постанови решението си, Деп беше видян да прегръща адвокатите си заради малката съдебна победа. 

„Снощи прегледах всички представени доказателства по този въпрос“, каза съдия Азкарате.

„Що се отнася до второто и третото предполагаеми клеветнически изявления... Аз разглеждам доказателствата в светлина, която е най-благоприятна за ищеца“, посочи съдията. 

Звездата от „Карибски пирати“ съди бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета след публикация на Washington Post от 2018 г. Въпреки че Хърд не посочи името на Деп в статията, беше „заключено“, че тя говори за бившия си съпруг. 

Деп е подал иск за три твърдения в статията: заглавието на статията, как Хърд се описва като „публична личност, потърпевша от домашно насилие“, а третото е, когато тя написа, че „има рядката гледна точка да види, в реално време как институциите защитават мъжете, обвинени в малтретиране“.

Петицията за премахването на Хърд от Аквамен достигна 3 млн. подписа