0

С аундтракът от анимирания мюзикъл "Енканто" на "Дисни", написан от Лин-Мануел Миранда, покори върха на класацията за албуми на "Билборд". През шестата си седмица в продажба записът се изкачи от седмото до първото място, съобщи сайтът на изданието.

Саундтракът от анимирания мюзикъл "Енканто" на "Дисни", написан от Лин-Мануел Миранда, покори върха на класацията за албуми на "Билборд". През шестата си седмица в продажба записът се изкачи от седмото до първото място, съобщи сайтът на изданието.

Новият достигнат връх прави саундракът на "Дисни" първият начело на класацията от две години, когато честта се падна на този от "Замръзналото кралство 2".

От "Енканто" са продадени 72 000 еквивалентни албумни единици миналата седмица в САЩ, повечето в стрийминг. Най-популярните песни от албума са We Dont Talk About Bruno и Surface Pressure, като той беше издаден на 19 ноември миналата година в САЩ, преди филмът да излезе по екраните.

"Енканто" е едва шестият саундтрак от анимация, оглавявал класацията на "Билборд" за албуми от 1956 г., след "Замръзналото кралство" и продължението му "Любопитният Джордж", "Покахонтас", "Цар Лъв" (1994). Всички освен "Любопитният Джордж" са от филми на "Дисни".

На второ място в класацията "Билборд 200" е албумът "30" на Адел, който шест седмици беше на първото място.
Трети е Dangerous: The Double Album на Морган Уолън. Той празнува цяла година в класацията "Билборд 200", като беше начело 10 седмици и неотдавна беше обявен за най-популярния албум през годината в нея.
Следват Sour на Оливия Родриго и Red (Taylor's Version) на Тейлър Суифт.