0

Д жейда Пинкет Смит наруши мълчанието си след възмущението на холивудската общност за това, че съпругът ѝ зашлеви звучен шамар на Крис Рок, защото се пошегува за нейна сметка, съобщи BBC.

Тя обаче коментира случката в Инстаграм така: "Сега е сезон на изцеление и аз съм готова за него".

Според светски хроникьори това е явна препратка към инцидента на Оскарите.

Съпругът й Уил Смит се извини в понеделник, като нарече насилието "отровно и разрушително".

Инцидентът в неделя вечер се случи точно преди Смит да спечели отличието за най-добър актьор, когато комикът Рок беше на сцената, за да връчи наградата за най-добър документален филм.

Той направи шега относно обръснатата глава на Пинкет Смит, резултат от загуба на коса.

Рок все още не е коментирал публично случилото се на церемонията или извинението на Смит.

Вече е ясно обаче, че цените на билетите за предстоящите му комедийни представления са скочили до небесата след удара, който отнесе пред очите на целия свят. Според един от сайтовете за билети за събития на живо - TickPick, той е продал повече билети за предишната вечер, отколкото тези през последния месец, взети заедно.

Говорител също каза на CBS, че цените за предстоящо шоу днес, сряда, в Бостън са се повишили от $46 на $411.

Повече от половината от всички продажби на билети за турнето на Рок - което бе обявено преди месец - дойде след инцидента на Оскарите. По-голямата част, 88% от продажбите на билети, са регистрирани след "шамара".

Майката на Уил Смит - Каролин Смит, каза, че е била толкова шокирана, колкото и публиката. "Никога не съм го виждал да прави така. Той е много уравновесен човек", коментира 85-годишната жена.

Тя каза също, че Уил е работил усилено през целия си живот за стабилна кариера, за да постигне световен успех и признание, и обясни че се гордее с него и "Оскар"-а му.

Много колеги на Смит порицаха постъпката му, която съсипа актьорския му труд, положен за филма "Методът Уилямс", роля, донесла му мечтаната статуетка. И така засега от случката печели комикът Рок - той осребри плесницата, която сам провокира.

Джим Кери каза, че му е "прилошало" от това, което е видял, че публиката е "безгръбначна" заради това, че аплодира Смит само минути по-късно когато получи приза и че той "трябваше да бъде арестуван".

В интервю за американското телевизионно шоу CBS "This Morning" той каза, че шамарът е егоистичен момент, който хвърли пепел върху цялата церемония по награждаването: "Почувствах, че това е наистина ясна индикация, че ние вече не сме готиният клуб".

СЛЕД ЗВУЧНИЯ ШАМАР: Уил Смит и Крис Рок се извиниха един на друг