0

А мериканското НПО за събиране на пари GoFundMe блокира няколко страници, които се опитаха спечелят пари от съдебното дело между Джони Деп и Амбър Хърд.

След като актрисата беше осъдена да плати 15 млн. долара на бившия си мъж, в GoFundMe беше започната кампания за събиране на 1 млн. долара, които уж трябва да отидат при Хърд. Акцията беше започната от жена, представящата се като Кимбърли Мур. Тя твърди, че е осъществила контакт с адвокатите на Хърд и обеща, че Амбър ще има директен достъп до всички събрани пари.

Описанието на страницата гласи: „Вярвам на Амбър, а социалните медии защитиха насилника. Присъдата надхвърля нейните финансови възможности. Толкова е тъжно, че му се размина (на Джони Деп, бел. ред.) Присъдата насърчава насилниците. Ако можете, моля, помогнете й“. Говорител на GoFundMe обаче казва, че са успели да прихванат фалшивия профила бързо - преди да успее да събере голяма сума пари.

След обявяването на присъдата стана ясно, че Амбър Хърд едва ли ще има възможността да изплати на Джони Деп необходимата сума тъй като, според някои медии, актрисата е разорена.