0

А ктьорът Мариан Бачев съобщава за злоупотреба при избора на директор на Сатиричния театър. Конкурсът се проведе в края на миналата година и кандидатите бяха Калин Сърменов, Мариан Бачев и Валентин Гиясбейли като представянето и на тримата се излъчи онлайн. 

11 членно жури избира директора на театъра като спрямо представянето на участниците се пишат оценки като минимума е 10, а максимума е 76. Всеки член от комисията трябва да попълни оценъчна карта. После тези оценъчни карти се взимат от технически лица, изнасят се от залата и се връщат с готов протокол. Актьорът заподозря манипулация в начина, по който се пишат и изнасят тези карти, защото те са без имена и без подпис на конкретния член на журито. 

В поста написан от Мариан Бачев във "Фейсбук" се казва, че разликата между двамата класирани кандидати е 23 т. или 2,8%. 


"Първо място – Калин Сърменов - 631 т. или 75,5% (ако приемем, че максимумът точки от 836 са 100%)
Второ място – Мариан Бачев - 608 т. или 72,7%

В една оценъчна карта минимумът точки, които може да се пишат на всеки кандидат е 10, а максимумът е 76. Разликата между двамата класирани кандидати е 23 т. или 2,8%."

Той казва още, че сборуването на точките от всички оценъчни карти е правен в отсъствието на почти 2/3 от членовете на комисията. 40 минути след изнасянето им от залата, останалата 1/3 от комисията се е върнала с готов за подпис протокол.
Толкова.

Мариан Бачев е получил и тези оценъчни карти и е разбрал всеки как е гласувал: "Домъчня ми! Но не за мен! А за това, че едни ерудирани специалисти, на които като студент съм се възхищавал, са изгубили достойнството си и са потъпкали претенциите си за естетика и вкус при формиране на хоризонта на българския театър, само за да угодят някому!
"Не потъпквайте ДОСТОЙНСТВОТО си, дами и господа, защото истината винаги излиза наяве! Винаги!
Така уча и собствените си деца, и подрастващите, на които преподавам. Да е прекрасен празника на децата ни и с пожелание да (о)станат достойни хора", завършва актьорът Мариан Бачев.