0

Н ай-новото попълнение във фестивалнно-музикалната програма на столицата – Sofia Live Festival, който миналата година направи успешен дебют, сега се завръща с второ издание, първи обявени артисти, разширена програмата с още един фестивален ден и допълнителна локация. Тазгодишното издание ще се проведе на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи интересно българско и международно участие.

Най-новото попълнение във фестивалнно-музикалната програма на столицата – Sofia Live Festival, който миналата година направи успешен дебют, сега се завръща с второ издание, първи обявени артисти, разширена програмата с още един фестивален ден и допълнителна локация. Тазгодишното издание ще се проведе на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи интересно българско и международно участие.

Първите музикални изненади идват с гостуването на популярното израелско дуо Lola Marsh, които още с първите си сингли и дебютния си албум Remember Roses, се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25-ти юни на Арена София.

Другите две атрактивни имена от програмата включват родената в България, но с адресна регистрация а в Берлин певица Dena и унгарската R&B кралица Babe Sila. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23-ти юни. Dena или Деница Тодорова създава уникален стил DIY-pop и R&B с нейния вълнуващ сингъл Cash, Diamond Rings, Swimming Pools. През октомври 2021 г. берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото й самостоятелно продуцирано EP под надслова Mixed Feelings, което ще чуем в първия ден на фестивала. Babe Sila пък е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, живееща в Лондон и Ню Йорк. Тя ще впечатли софийската публика с изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, които с лекота привличат вниманието на слушателя.

„Нова Генерация“ и постпънк вокално-инструменталната формация „Каке?“ пък са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24-ти юни, отново в Sofia Live Club. Организаторите потвърдиха, че предстои обявяване о на още интересни имена от българската и световна музикална сцена.

Билети "Ранно пиле" могат да бъдат намерени до 01.04.2022 в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 30лв. за един ден и 50 лв. за двата фестивални дни на 25-ти и 26-ти юни 2022, на Арена София. След тази дата цените ще са 40лв. за еднодневен билет и 60лв. за двудневен пас за Арена София. Поради ограничения капацитет, билетите за 23-ти, 24-ти в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни.