П оклон към героите в бяло, които се грижат за възстановяването му след заразяване с COVID-19, направи аниматорът Теодор Ушев седмица, след като бе приет за лечение в коронавирусното отделение на Военно-медицинска академия. Режисьорът на „Сляпата Вайша“, донесла му номинация за „Оскар“, посвети на лекарите картина. Тя носи името „Очи на медицински работници в Covid стая“, а на нея са изобразени 12 лица, скрити зад предпазни маски.

Поклон към героите в бяло, които се грижат за възстановяването му след заразяване с COVID-19, направи аниматорът Теодор Ушев седмица, след като бе приет за лечение в коронавирусното отделение на Военно-медицинска академия. Режисьорът на „Сляпата Вайша“, донесла му номинация за „Оскар“, посвети на лекарите картина. Тя носи името „Очи на медицински работници в Covid стая“, а на нея са изобразени 12 лица, скрити зад предпазни маски.

„Най-тъжното нещо на тази болест, е че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш, дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало дори не можеш да се ориентираш кой кой е. После свикваш. Ти си цял, човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи... Поклон пред тези хора, медицинските работници. Дано ги разпозная някой ден на улицата, когато ги срещна. Затова си позволих да ги нарисувам, за да ги помня“, пише Ушев в социалните мрежи, а жестът му бе посрещнат с вълна от комплименти от последователите му.

Аниматорът, чиято постоянна адресна регистрация е в Канада, се зарази с коронавируса по време на празниците. В последните дни на декември той се пошегува, че вместо дядо Коледа е посрещнал дядо Ковид. Ушев обясни, че до заразяването се е стигнало въпреки че е ваксиниран. Въпреки това той запази позицията си по казуса и призова своите приятели и почитатели онлайн да не пренебрегват важността от имунизацията срещу коронавируса. В последния ден от 2021-а режисьорът бе приет за лечение във ВМА, но само няколко дни по-късно успокои, че вече се чувства по-добре.