0

Т икТок звездата Сам Райдър, който може да се похвали с над 1 милион последователи в мрежата за споделяне на забавни клипове – това е тазгодишният представител на Обединеното кралство за песенния конкурс Евровизия 2022. Именно той ще пее на сцената в Торино през май пред повече от 220 милиона души, докато се опитва да подобри резултата от нула точки миналата година.

ТикТок звездата Сам Райдър, който може да се похвали с над 1 милион последователи в мрежата за споделяне на забавни клипове – това е тазгодишният представител на Обединеното кралство за песенния конкурс Евровизия 2022. Именно той ще пее на сцената в Торино през май пред повече от 220 милиона души, докато се опитва да подобри резултата от нула точки миналата година.

„Тъй като съм фен на Евровизия от дете, за мен е голяма чест да имам възможността да пея на събитие заедно с някои от най-талантливите европейски творци, артисти и автори на песни.. Надявам се начина, по който се представя, да накара Обединеното кралство да се гордее с мен. Ще се видим в Торино!“, сподели и самият Райдър.

Припомняме, че миналата година Джеймс Нюман не отбеляза нито една точка за Обединеното кралство със своята песен Embers. Не по-добро представяне за Кралство Великобритания и Северна Ирландия бе отбелязано и през 2019 г., като Майкъл Райс също завърши последен в състезанието.

Тази година бордът на директорите на Европейския съюз за радио и телевизия освен това взе решение, че руски певец няма да пее на сцената на Евровизия 2022 в Торино.

"Решението бе взето по препоръка на управителния орган на Евровизия и въз основа на правилата на конкурса и ценностите на съюза. То отразява загрижеността, че на фона на безпрецедентната криза в Украйна, включването на руска кандидатура в тазгодишното състезание би довело до лоша репутация на състезанието", гласеше част от официалното изявление на ЕСРТ.