0

Д -р Захи Хауас ще ни разведе из някои от най-интересните гробници в Египет. Това ще се случи в проекта „Египетските гробници: Удивителната мисия“, който ще се разгърне в два епизода от по 60 минути.

Д-р Захи Хауас ще ни разведе из някои от най-интересните гробници в Египет. Това ще се случи в проекта „Египетските гробници: Удивителната мисия“, който ще се разгърне в два епизода от по 60 минути.

Премиерата ще се състои на 7 март от 21 ч по канала Viasat History.

Египетските постройки са пълни с неразгадани мистерии и има още неоткрити погребани останки. Винаги търсейки нови открития, д-р Захи Хауас се впуска в тримесечни разкопки, за да разгадае някои големи мистерии в Сакара. Това, което открива, е поразително - напълно непокътнат гробен комплекс, заровен дълбоко под пясъка в подножието на пирамидата на фараона Тети. Пълен със съкровища и изключителни артефакти, обектът предлага огромен потенциал за египтолозите. С изключителен достъп до тази мисия, този документален филм от две части показва как екипът успява да отвори всеки саркофаг, за да проучи мистериите на некропола и да разбере кой е бил погребан там преди повече от 3000 години.