0

В секи себеуважаващ се телеманиак е наясно, че на мода са продълженията. Вече посрещнахме спин-офа на „Как се запознах с майка ви“, разбрахме какво се случва с Кари, Миранда и Шарлът 20 години след „Сексът и градът“ и се насладихме на новите убийства на Декстър. Възкръсването на любимците ни понякога носи разочарование, както добре знаят зрителите на „Просто ей така...“, но все пак като верни фенове преглъщаме тежко и гледаме стоически докрай. „Монитор“ подбра най-интересните предстоящи проекти, които ще ни върнат в добре познат свят.

Всеки себеуважаващ се телеманиак е наясно, че на мода са продълженията. Вече посрещнахме спин-офа на „Как се запознах с майка ви“, разбрахме какво се случва с Кари, Миранда и Шарлът 20 години след „Сексът и градът“ и се насладихме на новите убийства на Декстър. Възкръсването на любимците ни понякога носи разочарование, както добре знаят зрителите на „Просто ей така...“, но все пак като верни фенове преглъщаме тежко и гледаме стоически докрай. „Монитор“ подбра най-интересните предстоящи проекти, които ще ни върнат в добре познат свят.

ИГРА НА ТРОНОВЕ

„Домът на дракона“ отваря врати

През 2019 г се сбогувахме с Джон Сноу и компания, които превърнаха „Игра на тронове“ в един от най-популярните сериали в телевизионната история. Оттогава феновете тръпнат в очакване на продължение. Започна работа по няколко проекта, като единственият сигурен от тях носи името „Домът на дракона“ и ще се появи съвсем скоро по НВО. Базиран на „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сюжетът се развива 200 години преди добре познатата ни битка за Железния трон и разказва историята на Дом Таргариен. Зад сериала стоят самият Мартин и Райън Кондал, който се е заел със сценария. Мигел Сапочник, направил култови епизоди на "Игра на тронове", като "Битката на копелетата" и "Дългата нощ", ще се завърне на режисьорския стол за няколко епизода от първи сезон.

Главната роля е поверена на актьора Пади Консидайн („Другият“), който ще сложи короната на крал Визерис Таргариен. Кастът включва още Мат Смит, Ема Дарси, Оливия Кук, Уил Джонсън, Джон Макмилан и други. Смит ще се изяви като принц Деймън Таргариен, който е по-малкият брат на краля. Дарси ще влезе в роклята на Рейнира – най-голямото дете на Визерис и наследница на Железния трон. Кук пък ще изиграе Алисан Хайтауър - втората съпруга на краля и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър.

Първи сезон ще се разгърне в десет епизода.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ

Дерил и Керъл срещу света

Армията на „Живите мъртви“, която далеч не се разпростира само до земите на Александрия и Кралството, тръпне в очакване на финала. След края на сезон № 11 обаче има шанс на екран да се появят няколко продължения. Вече е потвърден спин-оф проект, който ще е фокусиран върху персонажите Дерил Диксън (Норман Рийдъс) и Керъл Пелетир (Мелиса Макбрайд). Засега той не разполага с име или премиерна дата, но екипът се надява да е готов с първи сезон през 2023 г. През годините Дерил и Керъл се превърнаха в тотални любимци на зрителите като едни от най-еволюиралите герои. Освен това между тях винаги е имало голяма химия, макар да стоят в графата „най-добри приятели“.

„Дерил и Керъл са невероятно важни за историята на „Живите мъртви“. Всеки от тях е господар на съдбата си. И двамата са самотници. Но е много трогателно какво значат един за друг. Те разчитат един на друг по специален начин. Това ще поведе курса на новата ни история“, заяви наскоро пред изданието Digital Spy Анджела Канг, която е една от създателите на сериала.

ЙЕЛОУСТОУН

Връщаме се в „1923“

Сериалът „Йелоустоун“ е от онези редки явление в телевизията, за които първоначално си сигурен, че са за убиване на време, но преобръщат представите ти за няколко епизода време. Уестърн драмата начело с Кевин Костнър се превърна в тотален хит, а спин-офът „1883“ надмина и най-смелите мечти на екипа. Феновете на семейство Дътън имат повод за наздравици! Задава се още един спин-оф. Новата продукция носи името „1932“ и ще ни запознае с други членове от фамилията на екранното семейство на Костнър и компанния.

„Докато повечето популярни спин-оф проекти са към края си, ние намерихме възможност да направим франчайз за реалността и отбелязахме рекордна гледаемост както в телевизията, така и в стрийминг платформата. Благодарение на брилянтния ум и дар слово на Тейлър Шеридан успяхме да създадем изцяло нов свят, като надградихме „Йелоустоун“ с „1883“ и сега продължаваме нова глава с „1923“, заявиха от компанията Paramount.

Засега не се знае кога ще започнат снимките на новия сериал, нито кога се очаква да се състои премиерата му.

Междувременно от Paramount+ поръчаха още един сезон на „1883“.

СВРЪХЕСТЕСТВЕНО

Срещаме се със „Семейство Уинчестър“

Краят на „Свръхестествено“ остави празна дупка в сърцето на феновете, които цели 15 сезона време следиха жадно приключенията на братята Сам и Дийн Уинчестър. Добрата новина е, че от телевизия The CW вече са поръчали пилотен епизод на спин-оф на сериала. Става въпрос за The Winchesters (в букв. превод - семейство Уинчестър) – предистория за родителите на любимите ни братя. За новата поредица, която ще представи епичната неразказана история за запознанството на Джон и Мери Уинчестър, се заговори още през лятото. Самият Дженсън Екълс, когото зрителите заобичаха като Дийн от „Свръхестествено“, ще влезе в ролята на разказвач и изпълнителен продуцент със съпругата си Даниел Харис.

„След като свършихме работа по 15-и сезон на „Свърхестествено“, просто знаехме, че това не е краят. Защото, както казваме в сериала - „Нищо не е наистина приключило“. Когато с Даниел създадохме продуцентската компания Chaos Machine Productions, знаехме, че първата история, която искаме да разкажем, е тази на Джон и Мери Уинчестър. Винаги съм усещал, че героят ми Дийн би искал да знае повече за връзката на родителите си. Затова бих се радвал той да ни отведе на това приключение“, каза тогава в изявление звездата.

Засега не се знае кои актьори ще изиграят главните роли.

Припомняме, че това е трети опит за създаване на спин-оф на „Свръхестествено“. Преди време бяха заснети пилотни епизоди на Bloodlines и Wayward Sisters, но те така и не стигнаха до малкия екран.