0

В место поклон Любо Нейков и Алекс Сърчаджиева вдигнаха надпис “Не на войната”. Необичайният финал бе след края на пиесата  “Всички с изключение на мен ” в Сатирата.

Идеята хрумва на Нейков едвам няколко часа преди спектакъла. Веднага се втурват на работа, изписват деликатно буквите, даже изглаждат плата. "Важно беше да заявим гражданска позиция. Не мога да допускам и отхвърлям да схвана по какъв начин през днешния ден човек убива човек. Природата задоволително доста взе… А в този момент ние сами да си го предизвикваме. Цялото страдалчество. Деца, хора да спят по дупките. Вместо да насочим старания към технологии, медицина, просвета по целия свят, ние още с бомби се пъчим", сподели Нейков.

Двамата с Александра Сърчаджиева играят дружно с Боян Арсов, Васил Витанов, Рада Кайрякова, Маргарита Хлебарова и Стефания Кочева в доста смешната пиеса на Щефан Фьогел, сложена от Лилия Абаджиева. В нея Майк (Боян Арсов) мечтае да се ожени за хубавата Фернанда (Рада Кайрякова), само че би трябвало да мине през инспекцията на бъдещия си тъст (Нейков). За зла неволя в тази доста значима вечер се появява и някогашната другарка на Майк - Изабела (Сърчаджиева), с кърмаче на ръце.