0

В идин се превръща в град на изкуствата за втора поредна година. На 21 и 22 май Vida Art Festival ще потопи малки и големи в магията на куклени спектакли, комедийно шоу, театрална постановка, фокуси, прожекции под звездите на актуални кино филми, арт работилници, пленер и арт базар.

Старт на събитието ще даде авторското куклено  шоу на марионетиста Теодор Борисов. Вечерта на крепостта „Баба Вида“ Иван Динев - Устата и Юрий Захариев ще представят своята нашумяла Magic stand-up comedy. След нея следва прожекция на българския  филм „Завръщане 2“, а режисьорът Ники Илиев ще е специален гост.

В неделя Общински Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще представи постановката „Женско царство“ (режисьор Дейвид Славчев). За любителите на екшъна организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на най-касовия сръбски филм „Южен вятър 2“.

През двата фестивални дни всички желаещи могат да се включат в разнообразните арт работилници, в които да усвоят тънкостта на магичното изкуство с фокусника Юрий Захариев, който впечатли жури и публика с номера си с монети в предаването „България търси талант“.

Входът за всички събития в рамките на Vida Art Festival е безплатен.