0

Г оляма доза забавление, оспорвани битки и истинско веселие се задава в ефира на NOVA с оригиналните епизоди на „Семейни войни“ от 20 декември. Нови лъчезарни семейства и интересни въпроси предстоят в празничните дни от понеделник до петък от 18,00 ч., а усмихнатият водещ Цветомир Иванов дори ще отпразнува Бъдни вечер и Нова година с участниците в студиото и зрителите пред екрана.

В новите епизоди на любимата семейна телевизионна игра въпросите към участниците ще продължат да предизвикват логиката и да създават всевъзможни шеги. В празничните дни „Семейни войни“ ще отправи необичайни въпроси към гостуващите семейства, от които те най-малко разбират. Участниците, които ще премерят сили в следващите битки, идват от цяла България, а на Нова година предстои шоу по пернишки с две семейства от емблематичния град. Освен очарователните участници, предизвикващите смях въпроси и непринудени отговори настроение ще донесе и преобразеното студио. Празничната атмосфера в „Семейни войни“ ще радва зрителите на NOVA чак до Йордановден. Кои семейства ще грабнат победата и ще отговорят най-точно на въпросите, зададени на 100 човека, не пропускайте да разберете в празничните епизоди на „Семейни войни“ всеки делничен ден от 20 декември в 18,00 ч. по NOVA.

Специално за читателите на „Телеграф“ водещият Цветомир Иванов даде ексклузивно интервю и разказа за новите епизоди, за семействата, за коледната украса в студиото и как се забавляват заедно с новите семейства в студиото.

- Г-н Иванов, по Коледа наистина се случват чудеса и зрителите на NOVA ще имат възможността да гледат любимото си семейно шоу „Семейни войни“ с нови епизоди от 20 декември. С какво ще зарадвате зрителите, за да усетят коледния дух?

- От шест години, откакто е предаването, за първи път ще бъдем със зрителите на най-светлите празници – Коледа и Нова година. Ще сме заедно, ще се забавляваме, ще се смеем с уникалните семейства и техните отговори. Тази година Нова година ще е Пернишка (усмивка) и това не е шега. Навръх Нова година, на 31 декември, се паднаха 2 семейства от Перник. Надявам се да няма размяна на винкелна война, а да се разрази една истинска семейна битка в духа на шегата и взаимното уважение. Семействата, които ще участват в празничните епизоди, както сами ще се убедите, са изключително надъхани и желаещи победа.

- Ще се върнете ли към собствения си облик, след като три месеца влизахте в ролята на всевъзможни и забавни образи?

Да-а-а. Задължително. Това продуцентът нарочно го прави – да ме излага пред целия български народ (смее се). Надяваме се зрителите да са се забавлявали с тези образи, самите те пораждаха доста смешни ситуации. Аз, облечен в женски дрехи, забравям и започвам да си говоря в мъжки род. Забавно беше да изследваме, макар и за малко, как различните персонажи коментират отговорите на нашите 100 човека (усмихва се).

- За празничното настроение ще допринесе и обновеното студио. Какви са промените?

- Обстановката е ще е празнична и коледна, няма да навлизам в конкретика, за да е интересно на зрителите, само ще добавя – ще създадем един уютен, домашен, изпълнен с топлина интериор, в който участниците и зрителите ще се потапят и забравят за тъмните и студени зимни вечери. Ако трябва да се изразя поетично, бих казал една феерия от цветове и багри, които нежно галят окото и създават настроение.

- Докога ще ни радва празничната атмосфера на студиото?

-Украсата ще остане до Ивановден, но ние този сезон няма да спираме с оригиналните предавания и ще сме заедно със зрителите на всички именни дни през януари, февруари и март... И така в забава, смях и семейни войни, та чак до летните отпуски (смее се).

- Разкажете ни някоя забавна случка зад кадър?

- О-о-о, те са много. Като започнем с това, че понякога смехът е толкова много, че ми трябва време, за да се успокоя, а трябва да остана сериозен и да проведа разговор с участника. Има го и обратното, естествено, участниците влизат в серия смях и... (смее се). За щастие всички случки са свързани с приятни емоции.

- Въпросите в шоуто ще продължат да предизвикват женската и мъжката логика. Към какви теми ще бъдат ориентирани въпросите в празничните броеве?

- Въпросите, естествено, ще продължават в същия дух. Питаме мъжете и жените за неща, от които те нищо не разбират или са наясно по малко. Жените за коли, а мъжете за женски мазила и кремове.

- Откъде са семействата, които идват да мерят сили в новия сезон?

- От цяла България. Кастинги за предаването се правят във всички по-големи градове и затова няма изявен регион, от който да има повече семейства. Получаваме хиляди анкетни карти и се стремим да дадем шанс на възможно най-много интересни и забавни семейства.

- Имате ли си любимо семейство от всички сезони и поддържате ли контакт с някои от тях?

- Контакт не поддържам със семействата, но тези, които съм запомнил, са с уникално и невероятно чувство за хумор. Няма да е честно, ако споменем само едни. Всяко семейство, което е станало любимо на зрителите, може да се каже, че е любимо и на мен. Аз и те гледаме по един и същи начин, кой разкрива отговори и кой успява да се шегува с мен и със себе си.

- Кой е най-сантименталният подарък, който сте получил от семействата?

- Имам прекрасни подаръци, всичките са уникални предмети, които участниците са направили сами и с голяма любов – чаша, на която съм нарисуван, картина, на която съм нарисуван. Различни бутилки, изработени ръчно. Всякакви вкусотии, направени от хората специално за мен и екипа – питки, баници... Не мога да изброя всичко (усмивка).

- Кой е въпросът, който винаги ще помните, и най-неочакваният отговор, който някога е бил даван в предаването?

- Естествено, видеото, което обиколи всички социални мрежи – двамата капитани бяха на бутоните „Попитахме 100 човека – Какво прави мъжът Ви по-добре от кучето“. Дамата удари мигновено бутона и каза – „БЛИЖЕ“... И тук падна много смях. В слушалката ми казаха да не се смея, но успях да издържа около 10 секунди и след това всички в студиото заедно с целия екип избухнахме в луд смях (смее се).

- Доколко използвате импровизация по време на шоуто?

- Често ми задават този въпрос. Импровизацията е основният елемент в моите разговори с хората. Няма как да знам какво ще кажат те, как ще отговорят на зададен въпрос, който е свързан с играта или пък личен. Но е изключително забавно. Имам първоначални анонси и краен анонс, които са написани, и това е. Предаването и разговорите вървят гладко и последователно и затова може би се поражда нотка на съмнение. Но това е благодарение на добрия начин на снимане и, разбира се, перфектен монтаж – магията на телевизията (усмивка).

- Какво сте научил от „Семейни войни“?

- „От „Семейни войни“ научаваш нови неща и различни малки тънкости, които си изпуснал в семейния живот. Мен винаги ме е забавлявал фактът, че когато кажа: „Дай ми инструмента“, ми носят отвертката. Чудя се защо ми носят отвертка, като на мен ми трябва друго. При жените е обратното. Казват ми: „Дай ми крема“, а аз нося нещо напълно различно, което не е тази помада, която й трябва.

- Какви са разликите между мъжете и жените, които участват в предаването?

- Жените имат невероятен нюх. Не само в предаването, но и в живота. Една жена може да разбере само по един поглед, действие, движение или дъх какво ти е състоянието. Например тя си мисли, че съм й сърдит, пък мен ме е яд, че ми е спаднала гумата. Но винаги може да разбере, че нещо не ти е наред и е готова да ти помогне във всяка една ситуация. Само трябва да кажеш „миличко“ и всичко ще е наред.

- “Врати към Рая“ е заглавието на ваша изложба със снимки от Рим. Кои са вратите към рая?

- Бях на екскурзия в Рим и се разхождах по малките улички в централната част на града. Случайно видях една отворена врата. Зад нея имаше това, което интересува един мъж – това е или футбол, или каси. Имаше толкова много каси, че си казах, че това е раят. Оттук получих вдъхновение да кръстя изложбата „Врати към Рая“. А когато започнах да ги снимам, осъзнах, че всяка една от тези врати сигурно води към рая. Аз съм голям оптимист и по тази причина си казах, че всяка врата за някой е рай – за един духовен, за друг материален. Отваряш вратата и виждаш нещо ново, приятно, различно и за теб в началото е рай. Мислех си, че това е отражение на това, което аз правя цял живот. Не ме е страх да направя крачка и да видя какво има зад нея. Ако ми хареса, оставам, ако не, затварям и продължавам към следващата врата.

Цецо Иванов в Рим.

 Цецо Иванов в Рим.

- Вие самият как ще посрещнете коледно-новогодишните празници?

- В телевизията, със зрителите, със семействата, с екипа и, разбира се, с моето семейство.

- За какво мечтаете?

- И аз като всеки човек за много неща. След като сбъдна една мечта, скачам към следваща. Сега искам да мина с кола най-дългия път без прекъсване по суша - от Кейптаун, Южна Африка до Магадан, Русия - приблизително 22 980 км.

- Какво си пожелавате и какво пожелавате на читателите на „Телеграф“?

- Пожелавам на читателите ви любов, разбирателство, здраве, късмет и много прекрасни преживявания със семейството!

Това е той:

-Роден е на 20 май 1972 г. в Плевен

-Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Крикор Азарян с асистенти Тодор Колев и Николай Поляков

-Играе в Държавния театър в Перник, Театър „Българска армия“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“

-От 2016 г. е водещ на телевизионното предаване „Семейни войни“ по NOVA