0

А ктьорът със завидно чувство за хумор Васил Василев-Зуека, който смени адресната си регистрация и от половин година живее в Испания, се завърна на родна земя. Причината за визитата му в България – откри изложба във Варна. Тя носи името „Моите герои“ и включва 22 платна.

Актьорът със завидно чувство за хумор Васил Василев-Зуека, който смени адресната си регистрация и от половин година живее в Испания, се завърна на родна земя. Причината за визитата му в България – откри изложба във Варна. Тя носи името „Моите герои“ и включва 22 платна.

„Първо, картините се рисуват лесно, стига да имаш идеи. Оттук нататък нямам проблем с рисуването на картини. Второ, чувствам се прекрасно, въпреки лошото време. В България винаги ми е приятно, тук са най-близките ми хора. Щастлив съм”, сподели пред NOVA бившият екранен партньор на Димитър Рачков.

Изложбата е поставена в Арт Галерия Le Papillon в морската ни столица и

ще продължи до 5-и април.

Собственикът на галерията Виктория Митева намигна, че всеки може да открие себе си в творбите на Зуека.

Сред главните герои в картините на актьора е Дон Кихот.

„По всяка вероятност в мен има частица от Дон Кихот. Защо Дон Кихот? Той е нарицателно не на лудия, а на човекът, който е идеалист, човекът, който се бори с лошото и човекът, който се бори с любовта. Оттук нататък е много лесно да направя каквато и да е идея през образа на Дон Кихот и няма нужда зрителят да се чуди кой е той, защото веднага го разпознава“, казва той за вдъхновението си.

Зуека сподели още, че със семейството му са много щастливи в Испания. Там той прекарва по-голяма част от времето в ателието си, като го напуска за да заведе и вземе детето от училище.

Той

определя картините си като театрални.

„Нямам представа дали има такъв термин въобще, но те са театрални, защото през целия си живот аз съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с художествено средство, за да изразя същата идея. Затова на някои хора моите картини им приличат повече на илюстрации, на разкази. Така е, защото аз рисувам идеи. Не мога примерно да почна да „цапам“ и ако нещо се получи, да кажа: аха, това може да стане еди какво си. Не мога да седна и да направя нещо, преди в главата ми да има конкретна идея какво е, как изглежда, каква да е композиция“, сподели в интервю за „Монитор“ преди време той.

Припомняме, че звездата от „Полицаите от края на града“ и семейството му стегнаха куфарите през лятото. Той и нежната му половинка Ани възпитават син – Стефан, който е първолак.