0

Ю жнокорейската актриса и модел Хо Йон-юнг, която се прочу със сериала „Игра на калмари“, стана първата корейка, украсила корицата на американската версия на модната библия сп. Vogue, съобщи CNN. Тя ще е на обложката на февруарския брой.

Южнокорейската актриса и модел Хо Йон-юнг, която се прочу със сериала „Игра на калмари“, стана първата корейка, украсила корицата на американската версия на модната библия сп. Vogue, съобщи CNN. Тя ще е на обложката на февруарския брой.

На кадъра източната красавица позира в рокля с пайети и пелерина на Louis Vuitton. В интервю за изданието актрисата разказва, че след главоломния успех на проекта на Netflix е привлякла към себе си огромно внимание от страна на международната филмова общност. Заради това вълнение тя не можела да се храни и отслабнала с 3,5 кг.

По-рано Хо Йон-юнг засне откровена фотосесия за корицата на корейския Vogue. На кадъра 27-годишната актриса и модел позира в тоалет на френската модна къща Saint Laurent. Тя е с мрежест сутиен с изкуствени камъни, черно сако с пайети, сребристи шорти с ниска талия и високи черни ботуши.

През октомври южнокорейският сериал „Игра на калмари“ с жестоки игри на живот и смърт беше признат за най-популярния в историята на Netflix. За 25 дни след премиерата той е бил гледан 111 милиона пъти. След излизането на продукцията последователите на Хо Йон-юнг в Инстаграм само за 3 седмици се увеличили от 400 000 на 15 милиона. В сериала тя е в ролята на Канг Се-бьок – дезертьорка от Северна Корея, която влиза в Играта, за да плати на брокер да издири и вкара нелегално в страната оцелелите членове от семейството й, които още се намират отвъд граница. Мечтае да живее в къща с по-малкия си брат и майка си.