0

Б ионсе и Били Айлиш ще изнесат концерти по време на неделната церемония по връчването на Оскарите, но откровеният скептик по отношение на ваксините Ван Морисън ще пропусне звездната вечер в Холивуд, съобщиха организаторите.

И тримата изпълнители са номинирани за най-добра песен на 94-ите награди "Оскар" - заедно с Лин-Мануел Миранда и Даян Уорън, чиито песни също ще бъдат изпълнени на церемонията.

Номинираната за "Оскар" балада на поп звездата Бионсе "Be Alive" е написана за биографичния филм "Крал Ричард", в който Уил Смит е в ролята на бащата на великите тенисистки Серена и Винъс Уилямс. Холивудското издание Variety съобщи, че Бионсе ще изпълни песента на живо от тенис кортовете в Комптън, където сестрите са играли като деца.

Айлиш и брат ѝ Финиъс ще изпълнят "No Time To Die" от последния филм за Джеймс Бонд. Себастиан Янтра ще изпълни "Dos Oruguitas'' - номинираната песен на Лин-Мануел Миранда от анимацията "Енканто". Реба Макинтайър ще представи на сцената "Somehow You Do".

Но въпреки че Морисън, който написа "Down to Joy" за черно-бялата семейна драма на Кенет Брана "Белфаст", беше поканен на звездната церемония, той "няма да присъства на Оскарите поради графика си, заявиха организаторите. Критиките на Морисън към ограниченията, свързани с пандемията и противопоставянето му на задължителните ваксини предизвикаха коментари дали той ще бъде добре дошъл на Оскарите.

Наградата "Оскар" за оригинална песен се връчва не на изпълнителя, а на автора на песента. Церемонията, която ще се състои в неделя в Холивуд, изисква номинираните, гостите и представителите на медиите да бъдат ваксинирани.