0

Р одни знаменитости публично изразиха възмущението си от видеото с брутално и продължително насилие върху дете в столичния квартал „Лагера“, причинено от група негови връстници. Сред тях са поп-фолк певиците Андреа и Емануела и най-оборотната футболна половинка у нас Николета Лозанова, които се изказаха в социалните мрежи.

Родни знаменитости публично изразиха възмущението си от видеото с брутално и продължително насилие върху дете в столичния квартал „Лагера“, причинено от група негови връстници. Сред тях са поп-фолк певиците Андреа и Емануела и най-оборотната футболна половинка у нас Николета Лозанова, които се изказаха в социалните мрежи.

Най-много внимание привлече публикацията на Андреа, тъй като тя сподели за своя подобна травмираща случка от детството.

„Когато бях малка, може би в 5 клас, аз също изживях нещо подобно. Група момчета от училище, поради факта, че много ме харесваха, решиха да изразят “любовта” си. Като ме заринаха под снега и

скачаха върху дробовете ми,

докато не спрях да дишам за няколко секунди. Тогава бях само 5 клас и не вярвах в правната система. Мислех си, че може би това е нормално, докато баща ми не разбра и отиде в училището. Където свика цялото училищно съсловие от директорката до учителите, защото това се случи в самото училище. Разбира се те не чувстваха никаква вина. Докато след една година, една от приятелките ми не влезе в болница с комоцио от удар, който беше насочен към мен, но аз умело продължавах да се защитавам. Защото на това ме научи системата! Че си сам! Че всеки си мълчи!“, гласи част от изповедта на певицата.

Според Андреа правосъдие няма, „има само сеир“.

Ни Ло и Емануела

призоваха органите на реда

да внесат справедливост.

„Не вируси и пандемии, а насилието, при това публично и очевадно, адмирирано от мнозина свидетели, е бича на нашето време! Потресена, ужасена и отвратена са слаби думи да опишат емоциите, които бушуват в мен след видяното. Може би от позицията на майка на момиче най-силно осъждам поведението на тази жалка съвременна "червена шапчица", която сериозно си проси да бъде изядена от "вълчо" - призовавам органите на реда да се самосезират, а медиите да не правят сензация от подобно социално падение! Тези твари никога няма да изплуват от дъното, не заслужават и свободата, с която злоупотребяват!“, отсече Лозанова.

„Страхотни“ родители имат тези побойници! Къде е Държавата? Институциите? Пак ли ще гледат безучастно? Тези, са потенциални престъпници, агресори, срам за човешките отношения! Срам е възпитанието им, срам са и родителите им!“, категорична е и изпълнителката на „Направо в коша“.