0

А мериканските рок динозаври ZZ TOP изненадаха феновете с радостна новина. Те обявиха, че ще издадат нов лайв албум. Дискът озаглавен Raw ще излезе на 22 юли, а в негова подкрепа групата ще направи и турне в Северна Америка това лято

Американските рок динозаври ZZ TOP изненадаха феновете с радостна новина. Те обявиха, че ще издадат нов лайв албум. Дискът озаглавен Raw ще излезе на 22 юли, а в негова подкрепа групата ще направи и турне в Северна Америка това лято

Тавата излиза в памет на басиста на бандата Дъсти Хил, който почина на 27 юли 2021 година на 72 годишна възраст.

Единадесетте песни в Raw са записани като саундтрак към документалния филм на стрийминг гиганта Нетфликс – That Little Ol' Band From Texas, от 2019-та. Албумът включва някои от най-големите хитове на блус-рок триото като La Grange, Tush, и Gimme All Your Lovin, както и музикални съкровища като Brown Sugar и Certified Blues от дебютния им албум от 1971 г. – ZZ Top's First Album.

Били Гибънс, Дъсти Хил и Франк Биърд записват песните в рамките на един ден в емблематичаната зала Gruene Hall в Текас, като коментират, че по този начин са се „завърнали към корените си“: "Само ние и музиката, без многохилядна публика..."

Групата обяви турнето "The Raw Whisky Tour", което ще започне на 6 май в Онтарио, САЩ. На сцената до Гибънс и Биърд ще застане дългогодишния китарен техник на групата Елууд Францис. Той заема мястото на Дъсти Хил, който преди смъртта си е настоял "Шоуто да продължи".