В сяка зодия си има управляваща планета. В това число влизат Слънцето, Луната и Плутон, които астрономично са звезда, спътник и планетоид, но астрологично открай време са си чисти планети. Смята се, че всяка планета разкрива или отговаря за нещо от характера на човек. Слънцето е огледало на личността, Меркурий влияе на начина на мислене, Венера пък е отговорна за начина, по който обичаме. Някои планети владеят два знака: Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, докато други планети управляват само един знак: Слънце, Луна, Уран, Нептун и Плутон. Според астролозите на „Мари Клер“ много е важно не само коя планета управлява зодията, но и в какво положение е била при раждането и във важни моменти от живота.

Овен - Марс

Марс управлява вътрешните стремежи, емоции и страсти на Овните. Това е планетата на действието. Затова хората от този знак често са свръхамбициозни, много емоционални и обичат да се себеизразяват. Тази планета покровителства борбеността.

Телец - Венера

Прелестната Венера е планетата на обичта. Тя показва дали човек ще бъде забавен, спонтанен, романтичен или сладък любовник. Дали ще обича със сърцето или с разума си. Но Венера много добре се свързва и с печеленето на пари, затова често Телците сякаш правят пари от въздуха. За пример – Лили Иванова, която сякаш само седи и препълва залите, но зад външния блясък стоят години упорит труд, нечевошка дисциплина и лишения. Та ис другите Телци така.

Близнаци - Меркурий

Винаги подвижният Меркурий е планетата на мислите, дар словото, връзките, информацията и общуването. Затова повечето хора от зодия Близнаци говорят бързо, остроумни са, нямат проблеми с общуването и имат изключително обаяние. Но тази планета често си мени настроенията, а и както знаем, по няколко пъти в годината е ретроградна. Фразата, че всеки от зодия Близнаци е двама човека в едно, които понякога дори и не се познават, не е без основание.

Рак - Луна

Луната е причина Раците да се сърдят лесно и то за най-малкото нещо. Те са склонни да таят чувствата си, вместо да говорят за тях. Луната е планетата на мистиката, на дълбоките чувства и на домашното огнище. Луната ни дарява с чувства, но и с разсеяност раците обичат реда и в това отношение са безспрния лидер в зодиака, макар това да не си личи винаги от пръв поглед.

Лъв - Слънце

Великолепното Слънце е в основата на този властен знак. Именно то дава вътрешния огън, енергията и харизмата на личностите от зодия Лъв. Но Слънцето може и да е измамно, да гори и свети, без да грее. То ни дарява в същото време и с разум и направо болезнена склонност към справедливост. Щедрост, дързост, артистичност са другите особености на знака.

Дева - Меркурий

Ако мислите с няколко хода напред, то това е заради Меркурий. Тази планета управлява и зодия Дева. Тя е планетата на комуникациите, но и на откровеността, на бързата мисъл. Меркурий водиа Девите към стремеж за съвършенство във всяко едно отношение. Планета на бързите промени и многото информация.

Везни - Венера

И Везните са с управляваща планета Венера. Именно затова те са супер романтични – хора на цветята, вечерите на свещи и вълнуващите изненади за половинката. Но Венера също може да бъде и коварна. Отговаря за сексуалността. Но и за повечето болести. Венера дарява Везните с чар и вътрешен огън.

Скорпион - Плутон

Мрачният и загадъчен Плутон управлява този знак. Това е планетата на дълбоките емоции и фините импулси. Това е интензивна, мощна планета, която човек не може да подцени. И макар да свети с блед блясък, той е доста изгарящ понякога. Плутон дарява с тайнственост и прикритост. Външно Скорпионите могат да изглеждат спокойни и тихи, но под дебелата обвивка се крие бушуващ огън.

Стрелец - Юпитер

Царственият и справедлив Юпитер е планетата на Стрелците. Тя отговаря за съзнанието и нуждата за вътрешно израстване. Хората от този знак са духовни и оптимистични личности, родени под щастлива звезда, а и тук принципът е известен – Господ дава, но в кошара не вкарва. Юпитер ни дарява с размах. Превръща Стрелците в граждани на света, които навсякъде могат да се чувстват удобно, но си имат любими места, към които се връщат постоянно.

Козирог - Сатурн

Планетата Сатурн е най-голямата проверка на реалността. Тя кара хората от зодия Козирог да имат чувство за дълг, да бъдат по-съсредоточени, да работят здраво и да са винаги сериозни. Дава им и голям набор от дълбоки емоции, предразполага ги към мистика. Дарява ни с дисциплина и сериозност, чувство за ред и дисциплина. Сатурн носи лидерски качества на тези, които покровителства.

Водолей - Уран

Уран прави хората от тази зодия толкова забавни и умни. Тази планета управлява спонтанността, новостите и неочакваните неща. Уран прави Водолеите да бъдат силно свободолюбиви и да обичат независимостта във всичко. Това е планетата на прогреса и на индивидуалистите. Нововъведенията са приоритет за зодията.

Риби - Нептун

Прекрасният, но и мрачен Нептун прави хората от зодия Риби толкова замечтани, великолепни, трогателни и сладки, а и някак объркани. Рибите трудно виждат реалността именно заради богатото си въображение, с което Нептун ги дарява. Това е зодия на творчеството, на мистиката, на дълбоките емоции.