0

В одолеят е солов играч в отбор, пък бил този тим и само от двама. Този зодиакален знак е странна птица, която хем обича да е обвързана, но в същото време и да има свобода на действията – така го виждат околните. Ако трябва да бъде описан с една дума, то тя е „независим“. Водолеите най-много ценят свободата си и най-добре се чувстват сред приятели, смятат астролозите. Бракът с ограниченията, които налага, ще ви накара да се чувствате не на място дори в собствения си дом. Затова предпочитате необвързаните с договори и клаузи отношения. Вашият партньор трябва да ви впечатли с оригиналността си, с нетрадиционно и освободено от предразсъдъци поведение, което в никакъв случай не бива да е пошло. Вие цените хората като цяло, но понякога може да не забележите достойнствата на човека до вас.

За вас приятелството и разбирателството са изключително важни и лесно успявате да си създадете безброй приятели навсякъде, където отидете. С интерес изслушвате чуждите истории, но вашата собствена предпочитате да запазите само за себе си. Във всичко, което правите, влагате частица от неповторимата си оригиналност. Съумявате във всяка ситуация да намерите начин да се справите блестящо. Трудностите не ви притесняват. Доста разсеяни сте и може да не помните дори името на някого, но със сигурност знаете, че той носи жълти чорапи или че е влюбен в някоя кинозвезда. Много често се случва да пренебрегнете любимите си хора, за да помогнете на някой приятел. Вие сте толкова постоянни в своите странности, че хората казват за вас, че сте странна птица с цялото възхищение, което може да се вложи в този израз.

PEXELS

Мъжете Водолеи са социални личности, а освен това са най-дружелюбните в зодиака. Известни са със спокоен и уравновесен характер, открити са, доброжелателни и склонни към нови познанства. Кръгът на Водолеите обхваща голям брой хора с различни интереси и професии. Техните приятели и бизнес партньори са многобройни, тъй като те обичат да си имат компания. По характер мъжете Водолеи са романтични и сърдечни, привързани към приятелите си, които обожават заради тяхната непредсказуемост, но любовта им може лесно да премине в безразличие, особено ако не се чувстват достатъчно привлечени към партньора. Понякога Водолеите напълно неоснователно предизвикват ревност у своя партньор или приятел, защото новите приятелства лесно ги очароват и въодушевяват, особено свързани с личности, които са динамични и прогресивни в своите идеи. Затова бъдете търпеливи с тях и им дайте свобода. Приятелите или партньорите на Водолеите трябва да свикнат с идеята, че те са много независими и държат на личното си пространство. Ако обикнете мъж Водолей, можете да сте спокойни за него - той е лоялен и отговорен партньор, който държи на семейството и няма да ви предаде. В същото време обаче държи да се забавлява с приятели, да се среща с хора и да завързва нови запознанства. Но ако му гласувате доверие, няма да ви предаде.

За да задържите сърцето и вниманието на мъжа Водолей, поласкайте егото му и оценете това, което прави. Мъжете от този знак са изключително горди, но лесно прощават и сравнително трудно се сърдят. Бързо могат да преценят дали един човек заслужава тяхното внимание и притежава нужните качества, за да бъде в обкръжението им. Мъжът Водолей е ексцентричен, леко ироничен и обича да прави двусмислени коментари. Свободните Водолеи обичат бохемския живот и често са заобиколени от красиви жени. Склонни са към свободни връзки и са модерни, но в същото време, веднъж обвързани, са отдадени изцяло на семейството си.

Нуждаят се от съпруга, която да проявява много търпение и разбиране, затова и трудно се решават на брак. Мъжът Водолей е много чувствителен. Ако една жена се влюби в него, трябва да чака той да поеме инициативата и да разкрие чувствата си. Мъжете Водолеи не обичат да бъдат ухажвани. Трудно се ядосват, но избухнат ли, не се успокояват лесно. Обичайно са с весел и буден характер, благи и непосредствени. В решителния момент са способни да се жертват и не се нуждаят от признание.

Най-често мъжът Водолей лесно печели пари, интересува се от модерни идеи и обича да майстори. Технологиите са негова страст и са от огромен интерес за него, но повече му допада това да създаде нещо сам. Много често Водолеят иска да променя целия свят, затова бъдете готови да споделите тази негова мечта. Обича да изследва и проучва нещата внимателно и е изключително прецизен в това, което прави. Бъдете готови да влезете в лаборатория или да обсъждате с него работните му проекти до среднощ или дори до ранни зори, ако държите да спечелите мъжа Водолей. Той обича да споделя с партньорите си своите постижения, а освен това държи да бъде оценен по делата си. Едно е сигурно — изберете ли мъж от тази зодия за свой партньор, няма да скучаете. А веднъж завладели сърцето му, ще се радвате на сигурен брак и трайна връзка, в която изневярата няма да е фактор, нито повод за съмнения.

Жената, родена под знака на Водолея, от детството си е лъчезарно и радостно създание. Младостта й преминава в търсене и преследване на идеалите и мечтите й, които са неотменна част от живота й. По душа тя е художник, поет, певец, писател и умее да се забавлява. Тя е типична модерна жена - обича да пътува, да се среща с приятели, да се забавлява, да изследва нови неща. Голяма идеалистка е, с бурен темперамент и голяма мечтателка. Притежава отличен вкус, обича модерния стил, подредения начин на живот, като го съобразява със собствения си ритъм. Любознателна е и всичко я интересува, без значение дали се касае за дребна история или за важни събития, които ще променят живота й. Бракът за нея винаги е прекалено важна стъпка, но успеете ли да я убедите да ви каже „Да“, можете да сте сигурни, че сте намерили верен спътник в живота.

PEXELS

Вечно млада, жизнена, наслаждаваща се на живота, тя трудно се адаптира към проблемите и задълженията на семейния живот. Оковите на любовта силно й тежат и се стреми да ги обедини със свободата, или още по-точно - да обича, но да бъде свободна. За щастие, след като се омъжи, е изключително всеотдайна. Жената Водолей може да е свободен дух, но в брака не иска речи, цитати и обяснения, нито поклони или красиви думи. Темпераментна е, заради което за нея казват, че е жив огън. Ако е искрено обичана, става най-добрият житейски спътник на мъжа си. Темпераментът й е голям и много пъти може да избухне, изпълнена с гняв, затова бъдете готови да понасяте търпеливо изблиците й. Не понася някой да й противоречи или да й се налага, но е готова да подходи разумно към проблемите и да ги обсъди, когато и отсрещната страна покаже търпение. Затова, ако искате да спечелите жена Водолей, бъдете търпели, креативни, забавни, изненадвайте я, но в същото време бъдете готови да водите диалог и дълги дискусии. Когато е ядосана, гневът й бързо се охлажда и тогава е по-благосклонна, отколкото преди това. Често е неразбрана от близки и роднини, което обикновено е и причината да се чувства некомфортно в брака и да не оценява семейното щастие. Бъдете готови да я изслушате, да споделите тревогите и страховете й - това е начинът да я спечелите и задържите, твърдят астролозите.

PEXELS

Нейният живот е пълен с разнообразни социални дейности и ангажименти, а любовта трудно намира място в него. Не се нервирайте, ако ви пренебрегва, това е просто част от нейната природа. Въпреки това, ако забележите, че малко по малко насочва вниманието си към вас за сметка на своето хоби или проект, това вече е добър знак. За жената Водолей една връзка трябва да бъде пълна със своеобразна умствена и емоционална стимулация. Изисква абсолютна свобода за себе си и не търпи ревниви изблици от страна на партньора. Във вашата вярност никога няма да се съмнява, т.е. няма да ви проверява, защото в такива ситуации се ръководи от собствената си искреност. Но ако открие, че сте я измамили или излъгали, това ще бъде краят на всяка ваша връзка. Изневярата не прощава. Никога.

PEXELS

Нейната позиция в любовта може би най-добре се отразява в следните факти: тя е напълно щастлива дори ако размени ролите с партньора си - т.е. тя печели, а той се грижи за домакинството. И това не означава, че в такава ситуация ще накара мъжа си да се чувства по-малко мъжествен. Способна е с невероятна лекота да извършва и т.нар. мъжки неща, затова обикновено мачо типовете не успяват да й привлекат вниманието. Подходящи партньори за жената Водолей са мъжете с лекота в характера, развит интелект и чувство за хумор. Представителите на Козирог имат шанс, а с Телец, макар и доста по-трудно, също се разбира. Със зодия Близнаци изгражда успешна връзка, но с Рак и Лъв не се чувства особено комфортно в любовната връзка. Идеален синхрон има между жена Водолей и мъж Водолей - разбират се отлично. Също толкова перфектни отношения може да изгради с представител на зодия Везни - балансът във връзката между двете зодии се гради не само на тяхната любознателност, но и на прагматизъм - едно от нещата, които ги свързват наистина здраво.

PEXELS

Определенията на зодията Девиз: Аз знам; Стихия: Въздух; Качество: Неподвижен; Скъпоценни камъни: Тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс; Метал: Алуминий; Цвят: Небесносин; Планета управител: Уран; Качествата на знака Положителни: Независимост, оригиналност, прогресивност, добър приятел, човечност, идеализъм, интелигентност. Отрицателни: Невъздържаност, ексцентричност, индивидуализъм, непрактичност, липса на емоции, хаотичност, разсеяност.