0

Д вамата бивши регионални министри и настоящи кандидати за депутати от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Николай Нанков все още не са получили призовки за разпит заради проверките за магистрала "Хемус". Това потвърдиха от ГЕРБ пред "Монитор". Повод пък се оказа изказването на вътрешния министър Бойко Рашков пред "Сега", че в близките дни двамата ще бъдат извикани на разпит в МВР.

Двамата бивши регионални министри и настоящи кандидати за депутати от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Николай Нанков все още не са получили призовки за разпит заради проверките за магистрала "Хемус". Това потвърдиха от ГЕРБ пред "Монитор". Повод пък се оказа изказването на вътрешния министър Бойко Рашков пред "Сега", че в близките дни двамата ще бъдат извикани на разпит в МВР.

До момента двамата само са получили телефонни обаждания, за да се явят. Аврамова обаче е отказала да дава обяснения и чака писмен документ за призоваването си. Двамата ще трябва да дадат обяснения за строителните книжа и как държавата е упражнявала контрол върху строителството. По думите на Рашков магистралата била трасирана през мочурища и свлачища и по тази причина сега трябва да се правят промени в трасето й.

Темата коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Раковски.

В края на миналата седмица Рашков съобщи, че 60 млн. лв., получени за Лот 5 на "Хемус", са изтеглени само за ден от банка без предварителна заявка, в сакове и чували. След това парите са преведени на буферна фирма. Той дори обвини лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че това е банка на приближен до него. Последва реакцията на самия Борисов, който отрече да има банка, като дори се закани да съди за клевета Рашков.