0

В последните години стана изключително модерно изпълнителите, които имат успех, да решат да дават не само акъл, но и пари на млади таланти. Така вече доста от тях станаха продуценти, като определено може да се каже, че има доста добри попадения, особено когато се обърнем към музикалната компания на фолкпевеца Галин.

За около две години той безспорно успя да се наложи и като продуцент, а неговите артисти са едни от най-популярните и търсени с днешна дата. Още с обявяването на „Алфа мюзик“ Галин представи Лидия и Десита, които за месеци успяха да се наложат като любимки в лекия жанр. За малко в лейбъла му бе и Диона, но двамата не се сработиха, дори песните, които направиха, да оглавиха родните класации.

И ако с Диона не им се получи, то определено Симона има звездно бъдеще, коментират в бранша. Сладкото миньонче освен красота притежава и вълшебен глас, което си личи от участията й, където винаги пее на живо за щастие на феновете й. От мъжка страна към момента Галин залага само на чаровния Адам, но нищо чудно скоро да ни изненада с ново попълнение. Видял успеха на колегата си, по същия път тръгна и хитмейкърът към момента Меди. Съвсем скоро той представи музикалната си компания „Мега стар“, като първите му изпълнители са собственият му брат Сабатин и чаровната Габриела, а отскоро в каталога на фирмата пребивава и племенницата на Галена - Доника, която вече направи няколко опита на сцена, за жалост не толкова успешни.

Миналата седмица пък стана ясно, че и фолкпевицата Емануела ще търси нови таланти. Красивата изпълнителка е част от нова компания, която ще се казва „РА Мюзик“. Продуцентският екип се състои от известната певица Емануела и колегата й Александър Попов, по-известен в средите като Супер Саш. Двамата работят от години заедно и зад гърба им седи едно истинско приятелство. Освен това преди месеци създадоха и съвместен дует. Екип на „Телеграф“ потърси певицата за коментар, но тя не отговори, затова се свързахме с партньора й Александър Попов, който коментира пред екипа ни идеята за създаването на новата продуцентска компания.

„От известно време обмисляме да създадем такава фирма. С текстописеца Петър Петров и Емануела работим успешно дълги години. Най-много се мотивирахме, след като започнахме да развиваме много успешно кариерата на младата звезда Антонио. Това ме накара да си мисля, че бихме могли да се справим толкова добре и дори още по-добре, ако създаваме нови звезди“, разказа пред „Телеграф“ Супер Саш. Той допълни още, че в началото на юни им предстои да направят и първия голям кастинг в търсене на нови звезди за музикалната си компания. „Жанрът, върху който сме се съсредоточили, ще е т.нар. комерсиален попфолк. Този стил музика ни е добре познат и сме силни в това. България е пълна с много талантливи млади хора, които имат нужда от правилна подкрепа и много работа, за да успеят, и ние ще им помогнем именно в това“, споделя още Попов.

Колегата им Криско към момента е партньор в българската звукозаписна компания Facing The Sun Records, а също така е съсобственик на лейбъла Adamand Records. Една от най-успешните му изпълнителки се оказа Тита, която обаче в последните години също залитна по фолка и към момента не е ясно дали все още се води лице във фирмата на откривателя си или е тръгнала да се развива самостоятелно. Последната дама, която Криско ни представи като продуцент, пък бе екзотичната Ина Гаярдо. Фенове често се питат в нета кога Талев ще покаже нова звезда, но и той упорито мълчи дали ще продължи продуцентската си дейност, или ще се отдаде само на своята кариера.

През 2008 г. Графа става съосновател на музикалния лейбъл „Монте Мюзик”, с който продуцира едни от най-успешните изпълнители на съвременната българска музикална сцена. Сред тях са Михаела Филева, Деница Караславова, Рафаел, Акага, Вензи, Били Хлапето, Прея и други. До ден днешен той участва усилено в проектите на изпълнителите си и като композитор.

Като продуцент от време на време се изявява и Любо Киров. Колежката му Мария Илиева обаче се провали в това си амплоа и затвори своята „Стерео стая“.

Миро и Вензи подадоха ръка на деца

В далечната 2008 година Миро подаде ръка на талантливата Дивна, която тогава бе малко момиченце, което бързо успя да спечели сърцата на всички. В риалити формата „Пей с мен“ двамата спечелиха не само любовта на зрителите, а и първо място. След шоуто Миро продължи да помага на малката чаровница и двамата направиха доста успешни проекти.

След това обаче в живота на Дивна се случи голяма трагедия - катастрофа, при която тя и моделката Кристин Илиева за малко да загубят живота си. И ако певицата бързо се възстанови физически, то Кристин и до ден днешен има проблем с единия крак, но вече е далеч по-добре. Психическата травма за Дивна обаче е голяма и тя дълго време не пожела да се върне на сцената, а след като го направи, представи колаборация с Милко Калайджиев, което не се прие добре от феновете й от времето на работата й с Миро. Към момента не е ясно дали младата певица има нова музикална компания зад гърба си и дали ще продължава да се развива като изпълнител.

Преди година пък вечно усмихнатият Вензи стана продуцент на талантливата Габриела Иванова, която е само на 11 години, но вече е пяла на сцената на Софийската филхармония, правила е записи за БНР и е участвала няколко клавирни конкурса. От една година Габи живее в Дъблин и посещава школа по Бродуей към Gaiety Theatre. С ВенЗи ги запознават общи приятели, които забелязали таланта на малката Габи. След първата си срещата с Габи хип-хоп изпълнителят написва песента “С мен и теб” за нея. “Тя беше изключителен професионалист. Някои колеги даже не са толкова професионални, колкото тя е. Знае перфектно какво иска, упражнява се, поема инициатива. Песента беше готова доста по-отдавна, но тя искаше да положи време и усилия, за да я отработи и да може да я изпълнява на живо”, разказва Вензи за съвместната си работа с Габи. Песента печели първа награда на конкурса “Вярвай, искай, можеш” в Банкя.