0

К ожата през зимата се нуждае от специална грижа. Студът я поставя на изпитание. Тя може да изпръхне, да се зачерви или да се нацепи. За да не страда лицето ни през студените месеци се нуждае от хидратация и адекватни грижи. Има няколко рецепти за домашен крем за лице, които може да направи чудеса с кожата ви. Те са лесни за приготвяне и могат да се съхраняват в хладилник.

Овлажняващият крем за суха кожа с алое вера е отличен избор. Известно е, че зеленото растение успокоява кожата и намалява сърбежа. Той може да се пребори с изпръхналата кожа.Пчелният восък  пък лекува и овлажнява кожата ни, докато етеричните масла я предпазват и лекуват от инфекции. За да си го забъркате у дома са ви необходими няколко съставки. Трябват ви 70 грама гел от алое вера, 30 милилитра пчелен восък,20 грама кокосово и бадемово масло, както и 10 капки етерично масло по ваш избор.  Вземете пчелния восък, кокосовото и бадемовото масло и ги разтопете.  Изсипете сместта в блендер и я оставете да изстине.Добавете етеричните масла и гела от алое вера. Блендирайте, докато получите кремообразна текстура. Можете да съхранявате сместа в стъклен буркан.

Друг овлажняващ крем с мед и глицерин за суха кожа може да си спретнем бързо у дома Глицеринът и медът са перфектни естествени овлажнители, които ще поддържат кожата ви овлажнена и хидратирана. Лимонът и зеленият чай също се включват в рецептата. Известно е, че лимонът прави кожата ни сияйна, докато зеленият чай я предпазва от инфекции. Нужните съставки за крема са две чаени лъжички мед и три глицерин, както и една чаена лъжичка лимонов сок и две зелен чай. Смесете добре всички съставки и нежно масажирайте кожата си за няколко минути. Можете да го държите за 15-20 минути или да го оставите за една нощ. След това изплакнете с вода.

Натурален овлажнител с арганово масло за суха кожа също може да си забъркаме в домашни условия. Известно е, че то я успокоява, докато маслото от ему е естествен балсам, който помага за задържането на хидратацията. Етеричните масла пък имат цялостен лечебен ефект, особено за суха и чувствителна кожа. Необходими са ви 50 милилитра арганово масло, 50 милилира  масло от ему и 6 капки етерично масло по ваш избор.Вземете голяма купа и изсипете двете масла. Добавете всички етерични масла и разбъркайте добре. Масажирайте крема върху кожата си. Ако го използвате в рамките на седмица, ще видите видимо подобрение на кожата си.