0

Продукти: 400 г паста; 500 мл доматено пюре; 250 г моцарела; 100 г настърган пармезан; 1/2 глава лук; 2 скилидки чесън по желание; 3 с.л. зехтин;

Приготвяне: Сложете вода в тенджера и след като кипне, посолете и сипете вътре пастата. Докато пастата се вари, пригответе доматения сос за нея. Загрейте зехтин в тенджера и запържете леко нарязания на тънко лук и по желание чесън. Налейте доматеното пюре, подправете със сол на вкус и оставете соса да се вари на тих огън за 10-15 минути. След като е готов, го овкусете с няколко листа пресен босилек и го дръпнете от котлона. Прехвърлете сварената и отцедена паста в голяма купа. Сипете отгоре доматения сос, добавете нарязаната на кубчета моцарела и половината от настъргания пармезан. Разбъркайте всичко много добре и прехвърлете в голяма тава за печене. Поръсете отгоре с останалия пармезан и изпечете на 190 градуса за 15 минути, колкото двата вида сирене да се разтопят. Поднесете пастата на фурна топла, съветват от matekitchen.com.

Питие: Определено червено вино – българските гъмза и мерло също са подходящи.