0

Продукти: 1 (500 г) пакет фини кори; 400 г сирене; 2-3 яйца; 3 с.л. кисело мляко; 300 мл прясно мляко; 1/2 ч.л. сода бикарбонат; олио или разтопено краве масло за намазване на корите;

Приготвяне: Всеки лист се намазва с олио, слага се по лъжица от плънката, надипля се и се слага в тава, която предварително е намазана с олио или разтопено масло. Плънката се приготвя от натрошено сирене, 2-3 разбити яйца с 3 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода бикарбонат и 300 мл прясно мляко. Надиплената баница се пече в загрята фурна до 200 градуса за 40 минути (до изпичане на вкус). След като се извади от фурната тавата се обръща върху две купички, така че баницата да виси и да диша (между тавата и кухненския плот трябва да има разстояние).

Ненка Тодорова

 Ненка Тодорова

Да ви е сладко!