К огато има фантазия и време, дари най-обикновения непрофесионалист би приготвил чудесни вкусни неща.

Палачинкова торта

Продукти: 8 яйца; 200 г крема сирене; 200 г кашкавал; 200 г сирене; 300 г шунка; 50 г масло; 4 с.л. зехтин; 1 ч.л. бакпулвер; 100 г майонеза; 1/2 връзка копър; 1/2 връзка магданоз; 1 краставица; 1 домат;

Приготвяне: В един съд разбийте яйцата, добавете към тях крема сиренето, зехтина и бакпулвера. Разбъркайте добре, докато получите смес, като за обикновените палачинки. След като вашата смес е готова започнете самото печене на палачинките. Загрейте тигана за палачинки и добавете масло. Поставете около един черпак от сместа и разпределете по цялата основа на тигана. Приготвянето на самите палачинки е както при обикновените, просто трябва, да се внимава, да не се накъсат. След като сте приготвили палачинките започнете съединяването на самата торта. В удобен за вас съд (например плоска чиния) поставете първата палачинка и отгоре намажете с майонеза, сложете краставица и шунка. След това сложете втора отгоре и върху нея наредете кашкавал със сирене и домат. Отново сложете отгоре палачинка и така нареждайте, до като палачинките свършат. Продуктите и редът на нареждане можете сами, да подберете. Може, да се добавят различни видове сирена или повече колбаси. Щом вече сте приключили с приготвянето, я поставяте в хладилника за 20 минути да стегне. Тортата от палачинки е подходяща за всички поводи, лесна за приготвяне и здравословна.

Специални печени филийки

Продукти: 5-6 филийки стар хляб (типов, добруджа, бял, чабата, франзела - какъвто имате); 2-3 яйца; 150-200 г краве сирене, може и по-меко; 3 с.л. зехтин екстра върджин или олио; 4-5 с.л. барбекю сос или кетчуп, пикантен или какъвто предпочитате;

Приготвяне: Кравето сирене се намачква добре с вилица. Обърква се заедно със зехтина или олиото, барбекю соса или кетчупа. Добавят се яйцата и всички съставки се разбъркват добре до получаване на средно гъста смес. (Допълнително, можете да добавите в сместа сухи или други подправки, които са по ваш вкус. Към сиренето можете да прибавите и 50-100 грама настърган кашкавал за повече вкус на печените сандвичи.) Сместа се разнася по резените хляб равномерно (удобно е със супена лъжица). Филийките се пекат в загрята на 200 градуса фурна, за десетина минути до получаване на апетитна коричка.