Н ови колекции на световноизвестните марки „Фенди“ и „Долче и Габана“ бяха показани в рамките на Седмицата на мъжката мода в Милано.

Нови колекции на световноизвестните марки „Фенди“ и „Долче и Габана“ бяха показани в рамките на Седмицата на мъжката мода в Милано.

„Фенди“ заложи на небрежна елегантност, а „Долче и Габана“ на цветно изобилие, като и двете модни къщи отпразнуваха завръщането си на открито, предаде.

Новият денди от 20-те години на миналия век в представата на Силвия Вентурини Фенди се освобождава от небрежните си тоалети, за да облече широки карирани палта, ансамбли от якета и бермуди в джентълменско-фермерски стил, вталени рединготи, съчетани с папийонки, пише БТА.

Изисканост, подчертана с нотки на ексцентричност, като блейзъри, които се трансформират в пелерини, или широки панталони, преобразувани в полуполи, елегантни брошки, крещящи чанти - мъжът на "Фенди" не се колебае да престъпи дрескодовете, като същевременно остава изтънчен.

Палитрата от нюанси в колекцията за сезона есен-зима 2022/2023 варира от пясъчно бежово до черно, преминавайки през малиново червено, без да пренебрегва бялото.

Да излезеш на открито и да вдишваш чистия въздух е лайтмотивът на шоуто на сицилианското дуо Долче и Габана, което представи мъжка колекция, съчетаваща освободеност и стил, и специално създадена за по-младите поколения.
Доменико Долче и Стефано Габана избраха да потопят поклонниците на модата в рап и пънк атмосфера, оркестрирана от американския изпълнител Machine Gun Kelly.

Моделите разходиха по подиума широки палта с щампи на леопард или зебра, бели костюми с бродирани перли, тесни панталони и смокинги с широки рамене и стегната талия. Други дефилираха в свръхразмерни дебели пухени якета в крещящи цветове, подобно на космонавти, или обвити в екокожи, за да се изправят срещу зимния студ на екскурзиите след пандемията.

Изящни златни висулки, обеци, кристали, ламе и пайети - мъжът на "Долче и Габана" остава верен на ДНК-то на марката.

Както и при "Фенди", полата вече е част от мъжкия гардероб, още повече, че според дизайнерското дуо младите хора избират дрехите си свободно, без да се притесняват за пола.

"За тях модата е израз на личността, а модата по същество е млада", изтъкват стилистите.