0

Изцяло новият Ford Fiesta е най-добрият избор за бюджета си според журито на конкурса Световен дамски автомобил на годината. Изцяло новият Ford Fiesta осигурява повече технологии, рафинираност и стил от когато и да било, и предлага отлична стойност, според експертното жури на Световен дамски автомобил на годината. Новият Ford Fiesta е победител в категорията за бюджетни коли на наградите за Световен дамски автомобил на 2017 година – единствените награди в света, изцяло гласувани от жени.

25 експертни членове на журито от 20 държави по света избраха Fiesta за недвусмисления победител сред 10 финалиста в категорията, селектирани измежду първоначалните 420 автомобила. „Поздравяваме Ford за решителната победа на Fiesta – победа, в която не сме се съмнявали. Fiesta беше толкова единодушна номинация сред членовете на журито, че се изкачи до високия резултат с повече гласове от премиум модели като Aston Martin DB11 и Range Rover Velar”, сподели Санди Майре от журито на Световен дамски автомобил на годината.

Мигачите са преместени от задните колони на калниците на капака на багажника, а джантите са 17-инчови.

Победителите в Световен дамски автомобил на годината се избират по критериите безопасност, съотношение цена-качество, стил, място за съхранение, подходящо за деца, лесно управление, екологичност и сексапил. Изцяло новият Ford Fiesta е в продажба в Европа в отличителни версии, включително стилната Fiesta Titanium, вдъхновената от Ford Performance Fiesta ST-Line и изисканата Fiesta Vignale.

Изцяло новият Ford Fiesta е технологично най-усъвършенстваната малка кола в сравнение с другите масови малки автомобили на пазара в Европа в над 40-годишната история на модела. Новата Fiesta предоставя отлично качество и рафинираност, характеризира се със стилен нов екстериорен и революционен интериорен дизайн с повече опции за персонализация от всякога. Ford допълнително са подобрили всепризнатото удоволствие от шофирането на Fiesta.

В салона има ново арматурно табло, а в по-луксозните нива на оборудване се появява 8-инчов сензорен екран.

Модерните технологии на Fiesta в помощ на водача включват комуникационна и развлекателна системата за свързаност SYNC 3 с „плаващ“ HD сензорен екран до 8 инча и гласово управление на основните функции, усъвършенстваната система за засичане на пешеходци, която предотвратява удари дори през нощта, и първия за Ford активен паркинг асистент, който прилага спирачно усилие при паркиране без ръце. Новата Fiesta е първият автомобил Ford, в който се вгражда аудиосистемата B&O Play с 10 високоговорителя, монтиран в багажника субуфер и централен високоговорител за средни честоти над арматурното табло, а също и за първи път предлага отварящ се стъклен панорамен покрив и отопляем волан.

Новата Fiesta се предлага с богата двигателна гама, която включва многократно награждавания 1,0-литров бензинов турбомотор EcoBoost с мощност до 140 к.с. и 1,5-литров турбодизелов мотор TDCi със запас до 120 к.с. Изцяло новата 6-степенна скоростна кутия с нови технологии за намалено триене спомага за по-нисък разход на гориво и намалени емисии на CO2.