0

С вежият спанак, дори и термично обработен, е невероятно полезен, а и вкусен. 

Пилешко руло с прошуто и спанак

Необходими продукти:

  • 1 голямо пилешко филе
  • 5 парчета прошуто
  • 1 шепа бейби спанак
  • 7 с.л. зехтин
  • 1 стрък пресен розмарин
  • 5 листа салвия по желание
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

С чукче изтънете филето, докато стане с дебелина около 0,5 см. Намажете го с половината зехтин. Върху него подредете измития и подсушен спанак. Покрийте спанака с парчетата прошуто и завийте на стегнато руло. Стегнете рулото с кухненски конец, подправете го с черен пипер на вкус. Сложете листата салвия (по желание) и игличките розмарин върху рулото, полейте с останалия зехтин и изпечете на 200 градуса за 25 минути. Нарежете изпеченото руло на филии и го поднесете с гарнитура по желание.

Зелено млечно смути

Необходими продукти:

  • 150 г спанак
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 с.л. мед
  • 20 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

Измийте спанака добре и заедно с останалите продукти го пасирайте в блендера до гладко смути. Поднесете готовото зелено млечно смути веднага, в широки чаши.

Още на matekitchen.com