0

П ревъзходна рецепта за домашен течен шоколад, но с елегантен портокалов вкус намираме на matekitchen.com. От там съветват да се използва само прясно изцеден сок и прясно настъргана портокалова кора. „Всеки друг заместител ще развали десерта и ще ви отдалечи от търсения вкус. Този течен шоколад става за заливка на торта, кекс, сладък пай, чийзкейк.“, допълват специалистите.

Течен шоколад с портокал

Необходими продукти:

  • 230 г животинска сладкарска сметана
  • 180 г захар
  • 130 г масло
  • 250 г сухо мляко
  • 30 г какао
  • 20 мл портокалов сок
  • 1 с.л. портокалова кора

Начин на приготвяне:

Смесете сухото мляко и какаото и ги пресейте, за да отстраните евентуални бучки. Налейте сметаната в касерола, добавете захарта и след като заври, прибавете маслото. С получената смес залейте сухото млякото и какаото и добавете портокаловите корички. Пасирайте с пасатор, за да бъде сместа абсолютно гладка. След това я разпределете в чашки и охладете.

След като изстине, запазва плътна кремообразна структура и приятен гланц заради маслото вътре. Поднесете течния шоколад в чаши, като ги украсите с резенче портокал, листенце прясна мента и смлян шамфъстък или други ядки по желание.

Още на matekitchen.com