П ревъзходна рецепта за домашен течен шоколад, но с елегантен портокалов вкус намираме на matekitchen.com. От там съветват да се използва само прясно изцеден сок и прясно настъргана портокалова кора. „Всеки друг заместител ще развали десерта и ще ви отдалечи от търсения вкус. Този течен шоколад става за заливка на торта, кекс, сладък пай, чийзкейк.“, допълват специалистите.
Течен шоколад с портокал
Необходими продукти:
- 230 г животинска сладкарска сметана
- 180 г захар
- 130 г масло
- 250 г сухо мляко
- 30 г какао
- 20 мл портокалов сок
- 1 с.л. портокалова кора
Начин на приготвяне:
Смесете сухото мляко и какаото и ги пресейте, за да отстраните евентуални бучки. Налейте сметаната в касерола, добавете захарта и след като заври, прибавете маслото. С получената смес залейте сухото млякото и какаото и добавете портокаловите корички. Пасирайте с пасатор, за да бъде сместа абсолютно гладка. След това я разпределете в чашки и охладете.
След като изстине, запазва плътна кремообразна структура и приятен гланц заради маслото вътре. Поднесете течния шоколад в чаши, като ги украсите с резенче портокал, листенце прясна мента и смлян шамфъстък или други ядки по желание.
Още на matekitchen.com