0

На автомобилния салон във Франкфурт, който се провежда от 14 до 24 септември, главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер обяви, че новият модел Grandland X ще бъде първият plug-in хибриден автомобил на марката. Лошелер обяви, че новото попълнение в гамата на марката скоро ще бъде на разположение и с нов върхов за гамата дизелов двигател, както и с 8-степенна автоматична скоростна кутия. По време на пресконференцията Лошелер представи трите световни премиери на щанда на Opel – кросоувърът Grandland X, както и новите версии на флагмана Insignia – спортния модел GSi и комбино с повишена проходимост Country Tourer.

Новият Opel Grandland X е динамичен и компактен SUV, който излиза в най-бързо растящия пазарен сегмент в света. Моделът е с висока позиция на седалките, осигуряваща типичната за високопроходимите модели превъзходна видимост във всички посоки, както и многобройни технологии на върхово равнище, изобилие от вътрешен простор и комфорт за до 5 пътници.

Grandland X е дълъг 4,48 м и се отличава със страхотен офроуд дизайн и модерни и динамични линии.

Ергономичните предни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR, отоплението на волана и на предните и задните седалки осигуряват най-високо ниво на комфорт. Задният капак, който се отваря и затваря само с леко движение с крак, осигурява лесен достъп до багажното пространство отвън. Новият Grandland X разполага с богата гама от свръхмодерни системи за подпомагане на водача като адаптивен круйз-контрол с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, предупреждението за сънливост на водача, системата за паркиране и камерата с 360-градусов обзор. Opel Grandland X е оборудван с ярки предни светлини с LED елементи със системата AFL. Опционалната електронна система за контрол на сцеплението IntelliGrip се грижи за оптимално сцепление и стабилно поведение на пътя, независимо от това дали Grandland X се движи по заснежен, кален, покрит с пясък или мокър път.

В дизайна на Insignia GSi изпъкват хромираните отвори за въздух в предната част и задният спойлер.

Новият Opel Insignia GSi е спортна машина за разумно удоволствие от шофирането. Тя е по-динамична, по-прецизна и още по-ефективна от стандартния модел. Предлага се във формата на хечбек и на комби. Серийно е инсталирана система на окачването FlexRide с динамични настройки и способност за адаптация към стила на шофиране и актуалните пътни условия в рамките на части от секундата. Новите 20-цолови гуми Michelin Pilot Sport 4 S и алуминиевите джанти осигуряват високо ниво на сцепление. Благодарение на ителигентната система за двойно предаване с функция за векторно разпределение на тягата, новият Opel Insignia GSi реагира още по-директно и по-прецизно на командите от волана, като предлага отлично сцепление за максимална стабилност.

Insignia Country Tourer има черни защитни панели по броните и арките на калниците, както и сребристо дъно.

Работата на новата 8-степенна автоматична трансмисия може да се управлява с планки на волана за още по-активно усещане за шофирането. Наред със спортната Insignia GSi, на щанда на Opel блести и комбито с повишена проходимост Insignia Country Tourer. Моделът завладява със суров чар и стилна визия. За да напусне с лекота асфалтираните пътища, пътният просвет на Country Tourer е увеличен с 20 мм, а проходимостта е повишена със системата за двойно предаване. За динамичното представяне на пътя се грижат мощни турбодвигатели.