0

Т рафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и "Калотина". Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.
Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, мога да преминат само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон". На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат туристи.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и "Калотина". Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.
Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, мога да преминат само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон". На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат туристи.

Пропускат се лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция. На пунктовете „Илинден“ и „Капитан Петко войвода се пропускат товарни автовобили  и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград“ – само сезонн работници.

През ГКПП „Маказа“ мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост. Не се извършва премин ГКПП „Златоград“ и в двете посоки. Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения. На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата".

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на мото превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

Транзитните товарни автомоби преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват ст Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На ГКПП "Дунав мост-Видин" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" т нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на стра автомобили, микробуси и автобуси. На ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен. На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикъ товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съп ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково". На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на Турция. На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранично-контролно пропускателни пунктове.