0

Н ай-новото попълнение във филмографията на "Марвел" - "Вечните", няма да бъде допуснато до киносалоните в три държави. Това обявиха регулаторните органи съответно в Саудитска Арабия, Кувейт и Катар. Продукцията, режисирана от носителката на "Оскар" Клои Жао, трябваше да стартира разпространението си в тези територии от 11 ноември. Въпреки това до срещата й с публиката там няма да се стигне.

Най-новото попълнение във филмографията на "Марвел" - "Вечните", няма да бъде допуснато до киносалоните в три държави. Това обявиха регулаторните органи съответно в Саудитска Арабия, Кувейт и Катар. Продукцията, режисирана от носителката на "Оскар" Клои Жао, трябваше да стартира разпространението си в тези територии от 11 ноември. Въпреки това до срещата й с публиката там няма да се стигне.

Според информация на изданието The Hollywood Reporter забраната на "Вечните" в тези държави идва след отказ на "Дисни" - компанията-майка на "Марвел", да се нанесат корекции в част от сцените. Проблематични за регулаторните комисии в Саудитска Арабия, Кувейт и Катар се оказват кадрите, в които се представя еднополово семейство, като двама мъже се целуват на големия екран.

Самата Жао неведнъж е коментирала, че това са сцени, които тя не иска да променя в творбата си. "Зрителят трябва да ги почувства, за да усети истинската емоция", твърди режисьорката.

Повече за филма прочетете ТУК.

Междувременно стана ясно, че "Вечните" е сред най-лошите филми на "Марвел". Заглавието влиза и в българските киносалони от днес.