0

О вце се превръщат в астронавти в изложбата "Фрагменти на съзнанието", която ще бъде открита на 12 ноември, съобщават домакините от "Галерия".

Овце се превръщат в астронавти в изложбата "Фрагменти на съзнанието", която ще бъде открита на 12 ноември, съобщават домакините от "Галерия".

"В колажите на авторката Антония Колева - Nitra, с които тя е най-добре позната, има характерно качество - нейната работа отразява актуални въпроси и теми. Но начинът, по-който използва визуалния език от социализма подчертава безвремието им", посочват организаторите.

По думите им Колева добавя времето като нов елемент към визуалния си език. В серия от анимирани гиф изображения, тя използва време и постепенни трансформации, за да играе с нашите възприятия.

Една от работите показва редица от овце, специален монголски вид, който е отглеждан в България по социалистическо време поради високия добив на мляко и вълна. Овцете са подредени пред мъж в летяща чиния. Бавно, мъжът и чинията избледняват, за да бъдат заменени от друг символ на българската социалистическа гордост - паметника на Бузлуджа.