0

Британските марки Jaguar и Land Rover представят най-ярките си звезди на Автомобилен салон София 2017, който е отворен за посетители до 22 октомври. Луксозните британски марки показват най-доброто от техните моделни гами. Лукс, стил, мощ и вълнуващи моменти очакват посетителите на автосалона, тъй като повечето модели на британските гиганти са не само статично разположени, но и налични за тест-драйв.

На щанда на „Мото-Пфое” на автосалона в столицата са изложени някои от най-желаните и вълнуващи модели на марката Jaguar. За първи път в България е представен най-новият член в семейството на „британската котка” – Jaguar E-PACE. Новият Jaguar E-PACE е 5-местен компактен SUV, който се отличава със спиращ дъха дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-вълнуващият нов модел в гамата на британците е атрактивно позициониран за българския пазар с начална цена от 63 660 лева.

На щанда на „Мото-Пфое” присъства и най-малкият спортен седан на британската марка Jaguar XE.

На щанда на Jaguar е изложен и първият SUV в историята на Jaguar - F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили Jaguar. Изцяло новият F-PACE е разработен с олекотената алуминиева архитектура на Jaguar и комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции. Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80% алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента.

За любителите на спортни автомобили е изложен най-мощният Jaguar F-TYPE SVR, който развива 322 км/ч.

За любителите на спортни автомобили, от „Мото-Пфое” са осигурили да изложат най-мощния и пъргав модел на Jaguar – F-TYPE SVR. Новият F-TYPE SVR развива 322 км/ч и е първият Jaguar SVR, разработен да се възползва от пълния потенциал на двуместен спортен автомобил от алуминий. С чудовищна мощност от 575 к.с., по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, удоволствието от шофирането става несравнимо. Това е кола, която от Special Vehicle Operations създадоха за истинските ентусиасти, но е и кола, на която може да се наслаждаваш всеки ден от седмицата.

На щанда на Jaguar присъства и най-малкият спортен седан на британската марка XE. Моделът със задвижване на всички колела AWD е единственият автомобил в своя клас, оборудван със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий.

Новият Range Rover Velar грабва погледите на посетителите с внимание към прецизността на всеки детайл.

На щанда на Land Rover на Автомобилен Салон София 2017 посетителите могат да се насладят на някои от най-търсените, луксозни и мощни модели на луксозната британска марка. Официално представеният в България през юни Range Rover Velar обещава да грабва погледите на посетителите. Създаден да запълни нишата между Range Rover Evoque и Range Rover Sport, новият всъдеход Velar предлага лукс, изтънченост и проходимост, невиждани досега в сегмента на средноразмерните високопроходими автомобили. Velar е дефиниран от визуално редуциращ подход и изключително внимание към прецизността на всеки детайл, което развива гените на Range Rover и загатва за следващото поколение автомобили на марката.

Петото поколение на Land Rover Discovery е 7-местен всъдеход с три реда седалки и с лукс на Range Rover.

От момента, в който даде нова дефиниция на луксозния SUV сегмент преди почти 5 десетилетия, Range Rover постигна повече от 1,7 милиона продажби и стои начело на семейството на Land Rover. Range Rover е еволюирал в най-елегантния и изтънчен всъдеход в света. Несравнимата проходимост и елегантност на легендарния SUV го правят любимец на кралски особи, бизнес лидери, политици и звезди от цял свят. Най-пъргавият и спортен член в семейството на Range Rover – Sport, е проектиран да се справя безпроблемно с всяко препятствие, открило се пред него. Безстрашен и мощен, това е съвършеният спортен SUV автомобил. Той е най-бързият, най-пъргавият и най-динамичният модел на Land Rover. Високите технологии на борда и олекотеното окачване и на шасито допринасят допълнително за уникалното представяне на автомобила, както в градски условия, така и извън пътя.

Range Rover Sport е най-бързият, най-пъргавият и най-динамичният и най-мощен модел в семейството.

Посетителите на автосалона могат да разгледат и да тестват една от емблемите на Land Rover – напълно новия всъдеход Discovery 5. Типичният приключенски имидж на марката до голяма степен е заслуга на четирите поколения на модела досега. Новият модел съчетава британски чар и неудържим приключенски дух. Discovery е практичен и луксозен 7-местен всъдеход с три реда седалки, с ненадмината проходимост и лукс, доближаващ се близо до този на Range Rover. Петото поколение на модела се възползва от здравата, безопасна и олекотена архитектура, използвана при моделите на Range Rover, която предоставя несравним комфорт на возене, адаптивна динамика и емблематичен лукс на борда.