0

Новият Jaguar E-PACE постигна рейтинг от 5 звезди на краштестовете на Euro NCAP, което затвърждава нетърпеливо очаквания автомобил като един от най-безопасните в света. Първият компактен SUV на Jaguar поддържа всички в безопасност с резултати от 86% за защита на възрастни пътници, 87% за защита на деца в автомобила и 77% за защита на пешеходците. Новият E-PACE отбеляза максимален брой точки в теста за страничен удар в бариера както и при тестовете за безопасност на деца в колата при челен и страничен сблъсък.

При тестовете с пешеходци E-PACE отбеляза висок резултат, особено за защита на главите на пешеходците в случай на сблъсък. Новият E-PACE съдържа богат набор от системи за безопасност като стандартно оборудване, като аварийна спирачка със засичане на пешеходци, асистент за придържане в зададената лента на движение, следене на състоянието на водача и много други. Модерната технология за безопасност е в състояние да засече риск от сблъсък с автомобили или пешеходци на пътя отпред и да приложи автоматично спирачките.

Асистентът за придържане в лентата отчита отклоняване и прилага леко завиване на волана в обратна посока.

Според представители на Jaguar, новият E-PACE ще донесе нови клиенти на марката, като се очаква сред тях да бъдат млади семейства, затова безопасността е абсолютен приоритет. Първият компактен SUV на Jaguar е модерен до последния детайл, като съчетава впечатляващ дизайн, луксозен салон и спортна динамика на задвижване, което го прави още по-привлекателен избор за съвременните потребители. Новият Jaguar E-PACE вече се предлага у нас от „Мото-Пфое” на цени от 63 660 лева с ДДС.