0

Елегантният всъдеход Jaguar F-PACE, който беше избран за „Световен автомобил на годината” за 2017 г., сега добави към престижната награда и 5-звезден рейтинг на краштестовете на европейската независима организация Euro NCAP. Мощният SUV, който спечели също отличието за „Най-добър автомобилен дизайн в света за 2017 година”, отбеляза 93% за защита на възрастни пътници, 85% за защита на деца и 80% за защита на пешеходци. Комбинацията от международното признание, елегантния дизайн, иновативните инженерни решения и 5-звездния рейтинг за безопасност, изтъкват F-PACE като отличния семеен луксозен автомобил.

F-PACE спечели над 70 награди, след които и „Най-добър автомобилен дизайн в света за 2017 година”.

Този резултат също потвърждава нивото на безопасност на настоящото SUV семейство, след наскоро връчените 5 звезди на изцяло новия компактен кросоувър E-PACE. Стандартното оборудване на Jaguar F-PACE включва модерни технологии за безопасност като автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци, която отчита риск от сблъсък с автомобили или пешеходци на пътя отпред и автоматично задейства спирачките. Системата се представи добре, отбелязвайки максимален брой точки в тестовете с пешеходци, както и избягвайки или смекчавайки всички вътрешно градски сценарии.

Jaguar F-PACE се продава и у нас от „Мото-Пфое”, като базовата версия струва 84 680 лева с ДДС.

Леката и здрава каросерия с високо съдържание на алуминий, съчетана с редица модерни системи в помощ на водача и 6-те въздушни възглавници осигуряват 5-звездния резултат според Euro NCAP и същевременно спомагат за динамичните показатели и бързите реакции, които клиентите очакват от един Jaguar. Комбинацията от мерки за активна и пасивна безопасност спомага за получаването на общ рейтинг 85% според системата за оценяване на Euro NCAP. F-PACE стана най-бързо продаваният Jaguar досега, като 100-хилядният автомобил слезе наскоро от производствената линия в завода в Солихъл.