0

За хората, които обичат да пътуват под открито небе и да се наслаждават на всеки слънчев лъч от годината, кабриолетът с твърд покрив BMW Серия 4 Cabriolet ще донесе истинска радост от шофирането и то през всичките четири сезона. Обновеният открит модел изглежда значително по-ярко и се усеща още по-динамично, като доставя огромна радост от шофирането, независимо дали е със затворен или с отворен покрив.

На външен вид обновената открита Серия 4 на BMW с индекс F33 се отличава по LED светлините, които са заели мястото на предишните ксенонови елементи. Светодиодните фарове за мъгла са стандартни. Отзад също са се появили напълно LED светлини с нова форма. Отличителен елемент на новото BMW Серия 4 Cabriolet е предната броня с неразделен централен въздухозаборник, достигащ все по-близо до ръбовете, който прави автомобила визуално по-широк.

В закрито състояние това е пълноценно купе, в което също са се появили напълно LED нови светлини.

Дизайнът на BMW Серия 4 Cabriolet умело съчетава неподражаемо елегантния силует с балансираните пропорции при отворен покрив и необичайно динамична линия на купе, без средна колона, при затворен покрив. Съставеният от три части сгъваем метален покрив на кабриолета е напълно тапициран отвътре и впечатлява с много добрата си шумоизолация и пълна пригодност за зимата. Той се отваря за 20 секунди с натискане на бутон, като при необходимост дори и по време на движение със скорост до 18 км/ч.

Във версиите Sport Line и Luxury Line въздушните канали са декорирани с ярка хромирана лайсна. Новият кабриолет BMW Серия 4 се предлага в два нови екстериорни цвята за каросерията – синьо Snapper Rocks Blue и оранжево Sunset Orange. За всяка моделна линия на изпълнение - Advantage, Sport Line, Luxury Line и M Sport, се предлагат по един нов вариант на джанти от лек метал с уникален дизайн, които позволяват максимално да се индивидуализира елегантния облик на новите модели.

В интериора има нови метализирани елементи, хромирани апликации и гланцирана черна средна конзола.

Промените в интериора на BMW Серия 4 Cabriolet също не са радикални, но новите метализирани елементи, хромираните апликации и гланцираната черна средна конзола засилват усещането за ексклузивност и високо качество. Нов визуален акцент е двойният декоративен шев на арматурното табло. Предлагат се три нови цвята на тапицериите - Midnight Blue Dakota, Cognac Dakota и Ivory White Dakota, както и три нови декоративни интериорни лайсни, които дават още по-големи възможности за персонализация на вътрешното пространство. Спортният волан на BMW Серия 4 Cabriolet стандартно е покрит с висококачествена кожа. Изборът на материали и качеството на изработката подчертават луксозната атмосферата в салона, независимо дали е с елегантния силует при отворен покрив или с динамичната линия на купе без средна колона при затворен покрив.

Мястото на втория ред е значително увеличено и там наистина могат да пътешестват комфортно двама човека.

Важните уреди за управление са групирани ергономично около водача и позволяват оптимален достъп до всички функции. Оформлението визуално свързва четиримата пътници на кабриолета и им позволява пълноценно да се наслаждават на радостта от пътуването под открито небе. Седалките са с нова конструкция с интегрирани в тях предпазни колани и серийно са снабдени с електрическо регулиране. Като опция в BMW Серия 4 Cabriolet се предлага система, която подгрява врата на водача и пътника до него при отворен покрив, дори и при ниски външни температури. Желаният климат се регулира автоматично в зависимост от външната температура и скоростта на движение, като е възможен избор между три степени на затопляне.

Твърдият покрив се състои от три секции и се разгъва или сгъва за 20 секунди при скорост до 18 км/ч.

Металният сгъваем покрив е със значително подобрената шумоизолация благодарение на абсорбиращата тапицерия и пълна пригодност за зимни условия. Ниската позиция на седене осигурява повече място над главите отпред и отзад, като мястото за краката отзад също е значително увеличено в сравнение с предишния модел. На втория ред наистина могат да пътешестват комфортно двама възрастни човека.

Със сгънат покрив обемът на багажника е 220 литра, а при разгънат достига 370 литра, което е напълно достатъчно за багажа на четирима пътници през уикенда. Когато покривът е отворен и сгънат в багажника, включената в серийното оборудване функция за подпомагане на товаренето и разтоварването позволява по-лесен достъп до багажа. По този начин се осигурява лесно товарене например на обемисти и големи пакети дори и при отворен покрив.

При отворен покрив можете спокойно да пътувате със скорост 100 км/ч, докато вятърът развява косите ви.

Версията BMW 440i xDrive Cabriolet се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров редови битурбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото. Моторът развива максимална мощност от 326 к.с. при 5500 об/мин, а максималният въртящ момент от 450 Нм се достига още при 1380 оборота и остана непрекъснат до 5000 об/мин, което осигурява мощна тяга практически почти в целия работен режим на двигателя. Цялата тази сила се предава на задните колела посредством 8-степенната спортна автоматична скоростна кутия, при която предавките могат да се сменят и ръчно от лостчета на волана. Динамиката на отворената каросерия не е засегната осезаемо и спринтът от място до 100 км/ч отнема 5,4 секунди. При отворен покрив, ако поставите мрежата за защита от вятър и вдигнете стъклата, можете да пътувате комфортно със скорост 100 км/ч. При лежерно шофиране, разходът е близък до посочените данни от производителя, а при динамична езда и в градския трафик консумацията надхвърля 10 л/100 км.

Надписът 440i в задната част издава максимална мощност 326 к.с. и максимален въртящ момент 450 Нм.

Контролът и управлението са характерни за спортните модели на BMW. Воланът е еталон за управление, а реакциите на движение са толкова точни, че колелата усещат и най-малките корекции. В режим Sport адаптивните амортисьори стават еластични и позволяват на колата да описва завоите със завиден ентусиазъм. В режим Comfort неравностите на пътното платно се обработват добре, като неприятно почукване може да причинят само сериозните дупки. Ако искате от Серия 4 Cabriolet максимален комфорт, струва си да вдигнете покрива, тъй като в този случай към каросерията се предават по-малко вибрации.

Освен BMW 440i се предлагат и модификациите 420i, 430i и най-мощният вариант на кабриолета М4 с 431 к.с. Дизеловите версии са 420d, 425d, 430d и 435d, като само за последния турбодизел се предлага и двойно задвижване от системата xDrive. Независимо кой от моделите на BMW Серия 4 Cabriolet ще изберете, ще се наслаждавате на радостта от шофирането под открито небе, допълнена от впечатляваща динамика на управление и уверен контрол.

BMW 440i xDrive Cabriolet

3,0-литров 6-цилиндров битурбо бензинов мотор

8-степенна автоматична спортна трансмисия

326 к.с. максимална мощност при 5500 об/мин

450 Нм въртящ момент при 1380-5000 об/мин

5,4 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

250 км/ч максимална скорост

7,6 л/100 км среден разход на гориво

177 г/км емисии на СО2

120 950 лева цена на модела