0

Не можеш да направиш добро първо впечатление два пъти. Това го знаят и малки, и големи. Затова е много важно да подбираме с финес не само дрехите, а и аксесоарите си. Като детайли като грим и прическа не остават по-назад по важност. Независимо от това какви модни тенденции следваме, има малки елементи във външния ни вид, които могат да подскажат на околните какви хора сме всъщност.

Не можеш да направиш добро първо впечатление два пъти. Това го знаят и малки, и големи. Затова е много важно да подбираме с финес не само дрехите, а и аксесоарите си. Като детайли като грим и прическа не остават по-назад по важност. Независимо от това какви модни тенденции следваме, има малки елементи във външния ни вид, които могат да подскажат на околните какви хора сме всъщност.

Разбира се, трябва да имаме едно наум относно изборите си спрямо ситуацията. Пример за това е

представителка на нежния пол с костюм

През последните години няма нищо странно в това дама да облече дреха, която се асоциира с мъжкото съсловие. Костюмите дори нашумяха много в модната индустрия. Трябва обаче много да се внимава с какви аксесоари и обувки ги съчетавате. Ако сте на бизнес среща, то задължително трябва да сложите елегантна обувка на висок ток. Причината – трябва все пак да има някаква женственост във вас, за да не уплашите потенциален клиент или пък да засрамите шефа си. Защото тази визия е предпочитана от властните жени. Що се отнася до аксесоарите, те трябва задължително да са стилни.

Демонстрация на безвкусица

е да сложите пластмасови или почернели бижута. Заложете на малки златни обеци или дълги и елегантни. Но в никакъв случай не слагайте крещящ аксесоар, който ще превърне ефекта на костюма в дефект.

Обратната хипотеза също не е препоръчителна. Какво имаме предвид? Представете си образ на жена на средна възраст, която дефилира по улицата с рокля на цветчета, цветни сандалки на висок ток, капела, кокетна чантичка и прочие. Ако всеки един елемент по нея се опитва да крещи „женственост“, то това също може да доведе до обратния ефект. Този образ подсъзнателно се свързва със застаряващи дами, които още не са загубили амбицията да привличат мъжките погледи. Понякога ги наричат пуми. И с право. В случай че заложите на маратонки или обувки тип балерина вместо платформи и на

раничка вместо чанта

пак можете да изглеждате добре с рокля.

Важно е да внимавате и с нюансите. Никой не изглежда добре от глава до пети в цветовете на дъгата. Но това не означава, че ако любимият ви цвят е розово, например, трябва да сте с блуза, панталон, чанта и обувки от тази гама. Най-големите ентусиасти боядисват и косите си спрямо любимия цвят, което често граничи с безвкусица, особено ако резултатът е постигнат в домашни условия. Според експертите този тип хора нямат никакво въображение.

Стигнахме и до макиажа. Дамите, които обичат да се открояват и да са център на внимание, често

залагат на тъмен грим

и слагат черен молив под очите си. Особено ако такъв е случаят в светлите часове на деня, няма да си натрупате много симпатии. Мъжете ще ви възприемат като твърде разкрепостени, а останалите представителки на нежния пол ще намерят повод да ви обсъждат зад гърба ви и то извън добрия тон. Няма нищо лошо да се спрете на тази визия за парти или дискотека, но през деня забравете за черния молив. Можете да го замените с бял или просто да пропуснете тази стъпка от сутрешната си рутина.

Ярката очна линия

също може да ви изиграе лоша шега. Смята се, че т. нар. котешко око се избира от перфекционисти. Този тип изкуство е изключително красиво, но ако се направи прецизно и на правилната форма очи. Нека бъдем честни, очната линия не подхожда на всеки. Жена с малки клепачи и трепереща ръка може по-лесно да си намери място в цирка, отколкото да впечатли някого. Ако рисувате очната си линия на ниво професионалисти пък, през деня можете да пробвате да замените черната с кафява или сива, за да не е толкова ярка.

Оказва се, че е показателно и това дали сте почитател повече на

златото или среброто

Според експертите феновете на жълтото злато са консервативни хора. Бижута от този метал се избират най-често от балансирани и енергични хора. По-креативните персони пък си падат по сребро. Почитателите на този тип благороден метал знаят какво искат и осъществяват целите си бавно, но сигурно.