0

А ко доскоро флиртът в социалните мрежи и чат платформи се приемаше по-скоро за екзотика, днес потребителите във виртуалното пространство бързо стигат много по-далеч в зоната на свалките.

Настъпи времето, когато да говориш мръсотии на отсрещната страна вече не е достатъчно, защото новите технологии дотолкова се развиха, че предлагат истинско интимно изживяване. Което даже конкурира традиционното гушкане.

US проучване показва, че в последните две години, които светът прекара в изолация заради ковид пандемията, виртуалното пространство е дало възможност и на най-големите песимисти по темата да се възползват от новите джаджи и софтуер за създаване на интимни отношения.

Предимствата на виртуалния секс са доста. От него могат да се възползват хората, които са изправени пред предизвикателства като самота, физиологични ограничения, някакъв вид дискриминация.

Разбира се, може и просто да имате нестандартни идеи как да си доставите удоволствие. Друг плюс на този вид интимност е, че до нея се стига бързо и лесно. Не ви трябват специални уговорки, терени, резервиране на хотели или желязно алиби, ако сте обвързани.

Имате нужда само от компютър/смартфон, партньор и богато въображение. Камерата е екстра, която ще добави още повече страст, но може и да ви притесни. Особено ако сте начинаещи, не бързайте да я включвате в играта.

Ако сте по-свенливи и в реалния живот предпочитате ласките на тъмно, то именно виртуалният секс е вашият шанс да развихрите въображението си. Оставете задръжките в „другата стая“, докато се отдавате на розовите си фантазии пред монитора.

Доказано е, че това е помогнало на много двойки дори да подобрят сексуалния си живот, тъй като са си споделили неща, които преди са премълчавали.

Другият коз в ръкава на този тип задоволяване на нагона е, че може да го практикувате, дори да сте на хиляди километри от обекта на своите желания. В тази връзка се създават нови и нови сексиграчки. Това са смарт устройства за доставяне на удоволствие.

Използват се тъчтехнологии, които записват сексуалните движения на партньорите, а реалните им усещания се препращат по мрежата. Вече се разработват и приложения за целуване от разстояние, които дават същото усещане като реалната целувка.

Става дума за вибриращи костюми, които предават звука от пулса на половинките. Традиционните сексиграчки също рязко поумняха. Има вибратори, които може да регулирате дистанционно, както и електронни прашки за доставяне на удоволствие.

Следващата стъпка на киберсекса е съвкупление с робот. Ако нямате пари да го платите кеш (струват между 5000-10 000 долара), ще може да си го поръчвате за час-два вкъщи.

Най-популярният пионер в сектора е базираната в Лас Вегас компания „Абис Криейшънс“, производител на силиконовите любовни кукли „Риъл Дол“. Екипът на компанията предвижда да направи и робо-тела, близки до човешките и да интегрира машините си във виртуалната реалност с шлемове. Предвижда се скоро киборгите да са по щандовете на доста магазини.

Все по-лесно ще правим любов

Създаването на виртуална реалност в социалните мрежи, която вече е в ход, ще ни позволи да си правим тела изцяло по свой вкус. Можем да превърнем себе си или друг човек в истински Аполон и Афродита, да срещаме реални хора в реално време, да присъстваме в уникални пространства, чийто дизайн цели единствено да се отпуснем или да стигнем до оргазъм.

Очила и шлемовете за виртуална и добавена реалност все повече се усъвършенстват. Скоро към тях ще има и периферия. Това ще са джаджи, които ще превръщат виртуалното изживяване в реална физическа наслада.